Silnik: OHC ABS+ Pomógł: 10 razy Wiek: 24 Dołączył: 26 Maj 2008 Posty: 537 Skąd: Nowy Sącz
Wysłany: 2009-10-22, 21:21
zalezy co chcesz osiagnac ale na 1.8 turbo ciezki temat probowalismy z kumplami i nie puszcza miejsce z tylu natomiast przy 1.6 np abu jest miejsce ale brakuje natrysku wiec tez duza ingerencja ale wykonalna
_________________ Życie jest piękne! Jeśli prawidłowo dobierze się środki antydepresyjne
MÓJ GOLF
Silnik: OHC ABS+ Pomógł: 10 razy Wiek: 24 Dołączył: 26 Maj 2008 Posty: 537 Skąd: Nowy Sącz
Wysłany: 2009-10-24, 10:28
tak nawet przy tak niewielkim doladowaniu jest on potrzebny w sumie z tym jest najwiecej roboty pozniej juz tylko odprezanie kryza cieta laserowo ktora mozna dostac na allegro lub zrobic w jakims zakladzie konieczna jest tez chlodnica oleju ale to juz wszystko kosmetyka najgorszy natrysk... podlaczyc wszystko wystroic i smigac
_________________ Życie jest piękne! Jeśli prawidłowo dobierze się środki antydepresyjne
MÓJ GOLF
Wysłany: 2009-10-25, 00:06
od 2.0 w gore ale jak dobrze poszukasz znajdziesz na necie poradnik jak taki natrysk zrobic do swojego silnika z dokladnym schematem od czego wziasc czesci i gdzie je zamocowac
MÓJ GOLF
Basior1997, mozesz tez szukac seata toledo,ibizy i passata b4 bo wychodzily w ABFach chyba ze cos z gamy mk2 w 16v wiadomo najlepiej jak bedzie golf bo wtedy poleci wszytsko P&P tyle ze w ABFach masz sprzeglo hydrauliczne wiec czeka Cie wiercenie w scianie grodziowej chyba ze podpasujesz jaks skrzynie ze sprzeglem na linke pozdrawiam
to 1.8 sie rozleci predzej niz ta turbina dymnie poza tym co to za logika ladowac parenascie tysiecy zeby wyplulo moze ze 140-150km jak mozna zrobic swapa za polowe jak nie 1/3 tej kwoty
zobaczymy jak to bedzie ale zawsze mozna sprzedac turbo kid.mi tam chodzi głównie o bov-a bo fajnie syczy i troche podkrecic silnik bo mam tylko 75ps no i jak wydmucham silnik 1,8 to wrzuce napewno 2,0 lub vr6 ale narazie zakładnam do tego co mam puzniej sie zobaczy
dzieki za pomoc
_________________ Jak sie bawic to sie bawic 1.8 wyj..... VR6 wstawic
Silnik: 2E
Wysłany: 2011-12-28, 14:23
Ja wrzucam turbo do swojego 2E. Mysle o turbinie GARRETT 504205349 z iweco 3.0.
Silnik przygotowany znaczy odprezony i po generalnym remoncie. Jak padnie wsadze cos innego