Silnik: 1,9 TD AAZ Pomógł: 2 razy Wiek: 29 Dołączył: 12 Mar 2009 Posty: 714 Skąd: Gdynia
Wysłany: 2009-06-04, 17:15
Ile ja mam KM nie wiem seryjnie 75 więc znając że to diesel to może z 80 będzie No niestety polliv nie mam do tego warunków bo może i sam bym się tego podjął ale nie mam miejsca na rozebranie samochodu.Taki los niestety.A właśnie dużo jest przy tym roboty tzn czy wszystko dobrze wchodzi na tym IC i rurach z TDI?Bo z tego co kiedyś się interesowałem to mechanik mówił że im mniej kombinacji tym taniej weźmie za montaż.
gomez1982, oryginalny IC od TDI pasuje idealnie. trzeba jedynie dorobić jeden uchwyt trzymający IC od dołu bo go nie ma. no i ja jeszcze wstawiałem kawałek rurki przy turbinie bo tam nie wszystko pasuje idealnie. wynika to z innego położenia turbiny i innego kolektora ssącego w TDI. w sumie jakby ktoś chciał to by wszystko w godzinę zrobił. przy tym na prawdę nie ma dużo pracy. jeżeli mechanik Ci powie inaczej tzn że jest zabawny jakbyś nie mieszkał na drugim końcu PL to bym Ci to założył
_________________ you can't always get what you want
>>mój GTD>>
Silnik: 1,9 TD AAZ Pomógł: 2 razy Wiek: 29 Dołączył: 12 Mar 2009 Posty: 714 Skąd: Gdynia
Wysłany: 2009-06-04, 17:52
No niestety ale mieszkam nad morzem No ale w sumie tak się zastanawiałeś albo czytałeś ile to daje bo ja jeszcze na typowy wykres z hamowni trafić nie mogłem nigdzie na necie.
ja widziałem wykres z hamowni AAZta i miał 141KM niestety nie wyło tam momentu i nie było napisane jak osiągnięto taką moc. zaraz poszukam tego zdjęcia żeby nie było a z innych wypowiedzi można wnioskować, że IC + boostpin + ciśnienie doładowania ok 1bara + odpowiednia regulacja dawki paliwa w AAZecie = 100KM.
Wysłany: 2009-06-04, 21:29
Taka modyfikacja to już inna bajka. Ale te 100 KM by wystarczyło w zupełności,A Ty coś regulowałeś z ciśnieniem doładowania i dawką paliwa czy tylko podłączyłeś i na tym się skończyło?
Wysłany: 2009-06-04, 22:15
Nic tylko zazdrościć.Ja najpierw muszę zmienić opony i felgi bo to co jest teraz a co ktoś kupił to ciężko nazwać oponą bo kosztuje mniej niż 100 zł za sztukę.A wiadomo że jakoś trzeba golfa utrzymać na drodze.Więc w następnym roku pewnie będę o tym myślał.Napisz tylko o ile Ci spalanie wzrosło bo czytałem że ustawiając ciśnienie tak na 0.8-0,9 i regulując dawkę można zejść ze spalaniem a silniczek i tak rwie do przodu.