Silnik: 1.9TDI 1Z Pomógł: 39 razy Wiek: 25 Dołączył: 15 Maj 2009 Posty: 974 Skąd: Bielsko-Biała / Katowice
Wysłany: 2009-07-17, 20:33
Jak? Zdejmujesz podszybie od strony filtra przeciwpylkowego. Plastikowa obudowa 8bit, aluminiowa 16bit.
Pierwsze cisnienie 190bar podwyzsza sie na 220 wlasnie ze wzgledu na eliminacje kopcenia. I tak mi podkapca z butem w podlodze. Trzeba FMICa i kolektor ssacy tez musze zmienic bo jest przygotowany.
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z ++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj! Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
Silnik: S/TDI Pomógł: 69 razy Wiek: 101 Dołączył: 18 Maj 2008 Posty: 1384 Skąd: Szczecin
Wysłany: 2009-07-17, 21:18
Bradley napisał/a:
Pierwsze cisnienie 190bar podwyzsza sie na 220 wlasnie ze wzgledu na eliminacje kopcenia
wtryski z AFN'a/ASV'a mają ciśnienie pilota 220 bar na dzień dobry - jeśli to auto ma mieć program na ulicę nie do sportu - nie ma sensu inwestować - po programie na ori gratach wyjdzie w okolicach 120 KM - taki przyrost wystarcza do jazdy po ulicach
_________________ leopard
leicht panzerwagen
chip tuning
diagnostyka aut z silnikami TDI grupy V.A.G.
pomiary mocy i momentu obrotowego mobilną hamownią Dynomet - również auta z napędem 4x4
Silnik: 1.9TDI 1Z Pomógł: 39 razy Wiek: 25 Dołączył: 15 Maj 2009 Posty: 974 Skąd: Bielsko-Biała / Katowice
Wysłany: 2009-07-17, 21:54
leopard, ASV tak, AFN nie
120 jest ok, ale apetyt rosnie w miare je(z)dzenia
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z ++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj! Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
no to jak lepiej....
wymienić same wtryski (bez nowego softu)
czy nowy soft na ori wtryskch ?
co da większą frajde z jazdy?
bo mie te ~90KM i ~200Nm troszkę się już znudziło
Wysłany: 2009-07-17, 22:16
Po calosci: wtryski i program
Tylko, ze przed 4tys lapie dolek a powyzej 4tys juz nie idzie z moca.
ten wykres i ta moc to juz historia... ten końcowy dołek był spowodowany przez nie wyróbe pompy wtryskowej... na hamownie dopiero pojadę. jestem po wymianie pompy wtryskowej i na drugiej turbinie... z tego co pamietam po tej wymianie auto całkiem inaczej zaczeło jażdzić... teraz juz dupa mi sie przyzwyczaiła i juz jest mało...ale nie bede robił z 90tki. . . . . . bo to nie ma sensu.... nie mam kasy na takie smrody - życie przedemną na które potrzebna bedzie kasa.
Nie chce sie z nikm sprzeczać na te tematy krecenia co jaka czesc ile da. w dupie to mam. 2 lata pracowałem na hamowni i wiem jakie myki mozna robić z programem hamowni aby klient miał morde taką i sie podniecał oraz kłucił co ile daje... tak na marginesie wiele osób w dupie było i gówno wie bo to co na hamowniach sie dziej to po za nia nie wychodzi... pozdro sprzeczajcie sie dalej.
To może i ja się delikatnie pod temat podepnę. Pisaliście wyżej, żeby najpierw wrzucać program na ori wtryskach, a potem (z czasem) dorzucać wydajniejsze końcówki wtrysków. A teraz moje pytanie, czy po wymianie końcówek, nie będzie potrzebna ponowna ingerencja w program, żeby wyciągnąć z nich co się da
Witam. I jak? przerobił któryś już swego golfera? Bo ja również rozważam wirusa.... i mam dylemat, bo nie wiem czy ładować tez wtryski czy sam program heh. POZDR
_________________ Moc jest bogiem,Prędkość nałogiem,Nitro zabawa a Turbo podstawa!!!