logo

Golf 3 Klub Polska
Forum miłośników VW Golf 3

Poprzedni temat «» Następny temat
Regeneracja Turbiny
Autor Wiadomość
poswiat67 
poswiat67

Silnik: 1.9 TDI Variant "Rolling Stones"
Wysłany: 2008-02-04, 20:32   Regeneracja Turbiny

Witam.Może ktoś wie gdzie najlepiej zregenerować turbinę a przy okazji zna koszty takiego zabiegu.Dzięki.Pzdr.

piootrek 

Silnik: 1.9 TDI
Wysłany: 2008-02-04, 20:53   

Wymiana lożysk, uszczelnień i wyważenie calości...600 do 800 pln.
http://www.allegro.pl/ite...egeneracja.html
Tu masz przykład.Ale tam musiałbyś wysyłać, a w Wawie na 100% znajdziesz jakiś zakład.

Imper 
zawsze sa dwa wyjscia...

Silnik: 1.6 AEE / 2.0 ABF
Wysłany: 2008-02-04, 21:49   

zakaldow jest sporo tylko to nie ejst dosc tania robota piootrek, dobrze napisal ale moga zawolac sobie do 1000zl

Mekto 

Silnik: 1.9 tdi - 1Z - 90KM
Wysłany: 2008-02-08, 15:10   

W Mielcu jest kolo i robi profi robotę - w 100% polecam.

Bogdan

tel.609478033

marrcee 

Silnik: ASD 1.9 TDI
Wysłany: 2008-03-11, 19:24   

skoro juz temat turbiny ostatnio znajomy wspominal ze podobno jezeli wymieni się na jakies odpowiedni lopatki w turbinie to moza osiagnac przyrost mocy nawet o jakies 10 km ?

czy to jest możliwe czy coś mogłem przekrecic ?

Zapraszam na => >>kurier.waw.pl

mario26 
mario26

Silnik: 1.6
Wysłany: 2008-03-28, 16:23   

tak,zgadza sie,jest typ na alegro co regeneruje turbawki i tam sie z nim dogadujesz co mozesz ze swoja zrobic.koles zrobil turbine do 110kM silnika na taka ze 150kM w vw golf 4

SotoM 
POMOCNIK
SAMEGO SIEBIE

Silnik: pracuje jak złoto
Wysłany: 2008-05-20, 21:38   

pany zamiast przerabiac turbawki od AFNa i płacic nie wiem ile to ja na waszym miejscu bym założył turbo od passata 130KM na PD.do tego wiekszy cooler - obieg też i kolektor ssący od 130 na PD.- do tego chips który to wsdzystko pieknie wysteruje i i bedziecie rwac asfalt na 3 biegu. powaga

Powered by diesel inside -by Leopard

lizardking 
Moc Rabina

Silnik: 1,9 TDI, 1,9 TD, 2,7 D, 0,5 B
  Wysłany: 2008-07-01, 17:42   

SotoM napisał/a:
pany zamiast przerabiac turbawki od AFNa i płacic nie wiem ile to ja na waszym miejscu bym założył turbo od passata 130KM na PD.do tego wiekszy cooler - obieg też i kolektor ssący od 130 na PD.- do tego chips który to wsdzystko pieknie wysteruje i i bedziecie rwac asfalt na 3 biegu. powaga

do czasu aż korbowody bloku nie rozerwą :lol:

SotoM 
POMOCNIK
SAMEGO SIEBIE

Silnik: pracuje jak złoto
Wysłany: 2008-07-01, 18:56   

lizardking napisał/a:
SotoM napisał/a:

do czasu aż korbowody bloku nie rozerwą :lol:

tu nie wyjda u mnie chłopaki lataja seatami ibizami AFN maja to porobione i juz rok czasu tak latają. tylko ze oni sie nie krzywili i lataja na oleju 5W/40 a nie 15tce.
Tamten motor to rozerwało bo ktoś przesadził chyba z chipsem cos mi sie tak zdaje.a olej swoja drogą

Powered by diesel inside -by Leopard

b4rszczyk 

Silnik: 1.9 TDI 1Z 90 HP
Wysłany: 2008-09-10, 12:13   

Chciałem wam powiedzieć, że w mielcu a dokłądniej w przyłęku jest gość u którego ja regenerowałem i szczerze nie polecam. Ale od początku. Kupiłem swojego goferka i jak się później okazało kochany handlarz podmienił oryginalną turbinę na jakiegoś syfa przez którego coś przeleciało i obydwa wirniki były do wymiany. No więc udaliśmy się do przyłęku do gościa który był polecany przez dużo osób i po oględzinach turbiny stwierdził że wymiana całego środka za kwotę 1000 zł. Po odebraniu jej i założeniu auto nabrało mocy i to bardzo ale turbinka gwizdała jak czajnik z gotującą się już długo wodą a po przejechaniu kilku tysięcy km zaczął przydymiać. No więc ponownie udaliśmy się do gościa. po ponownym rozebraniu stwierdził że wałek w turbinie się odkształcił i po naprawieniu usterki oczywiście w ramach gwarancji i założeniu jej w samochodzie było idealnie cichutko i samochód przyspieszał bardzo dobrze. Ale po przejechaniu 4 tys. km. zaczęło ją być minimalnie słychać i potem z tysiąca na tysiąc było coraz gorzej. No więc ponownie ją wyjęliśmy i zawieźliśmy. Koleś zrobił oczywiście w ramach gwarancji ale stwierdził że to musi być u nas w samochodzie coś nie tak że to druga turbina już w tak krótkim czasie. No więc udaliśmy się do warsztatu na pomiary ciśnienia i mechanik stwierdził że silnik jest idealny i turbina się steruje prawidłowo. I teraz znowu było to samo a nawet gorzej bo nie dość że gwizdała to jeszcze na zimnym silniku puszczała białe bąki. No więc ponownie ją zawieźliśmy i okazało się że dostała luzu poosiowego i wirniki przycierały do obudowy także turbina szmelc, noi teraz czekamy znów na kolejną poprawkę, miał zrobić garreta ale stwierdził że nie będzie pasował, ale nic zobaczymy. A tak wogóle to znajomy w A4 też zregenerował turbinę i też miał takie problemy dopiero kupił nówkę oryginał i skończył się problem. Także ja szczerze nie polecam pana z przyłęku.[/scroll][/i]

mariuszole 

Silnik: 1.9 TDI 1z
Wysłany: 2008-09-15, 15:29   

W Krakowie albo okolicach gdzie można zregenerować turbinę?

b4rszczyk 

Wysłany: 2008-09-28, 11:59   

koledzy powiem wam jedno NIE WARTO BAWIĆ SIĘ W REGENERACJĘ. Otóż jak już pisałem wcześniej o problemach ze swoja turbinką i 5 poprawkach po regeneracji jak to pan z Przyłęku mówił idealnie zrobionych turbinek stwierdził że musi być coś z samochodem. Po konsultacjach z mechanikami stwierdzili że z autem wszystko ok. Na to pan z przyłęku mówi że on już nie ma ochoty poprawiać turbinek bo są idealnie zrobione (nawiasem mówiąc czy w idealnie zrobionej turbinie wirnik przyciera do obudowy???) i odda mi pieniądze za regenerację oraz zabierze tą idealną turbinkę a ja mam sobie kupić nową. I tak zrobiłem. Znalazłem gościa w opocznie który handluje nowymi i używanymi turbinkami ale NIE regenerowanymi. Za nową turbinkę do golfa dałem 1350 zł czyli tylko 350 zł więcej niż za regenerację i mam święty spokój. Wreszcie jest cichutko i autko śmiga elegancko. Turbina to zbyt precyzyjna rzecz aby ją dobrze zrobić trzeba mieć naprawdę bardzo dobry sprzęt którego żaden pan w mielcu na pewno nie ma, jedyny o którym słyszałem że robi porządnie to pan z wojakowej który ma wyważarkę za 100 tys. zł bierze za regeneracje 1500 zł i daje gwarancję na 100 tys km. gdybym wiedział to na początku nigdy w życiu nie bawiłbym się w regenerację bo wkładanie nowego łożyskowania na stary wałek nie może się dobrze skończyć a niestety regeneracja za 700 zł polega właśnie na wymianie łożyskowania i uszczelnień ale wałek zostaje stary i tak jest w większości regenerowanych turbin

leopard 
POMOCNIK
kierownik zamieszania

Silnik: S/TDI
Wysłany: 2008-09-29, 02:06   

b4rszczyk napisał/a:
wkładanie nowego łożyskowania na stary wałek nie może się dobrze skończyć a niestety regeneracja za 700 zł polega właśnie na wymianie łożyskowania i uszczelnień ale wałek zostaje stary i tak jest w większości regenerowanych turbin

dobrze że opisujesz ten przypadek ... dosyc często spotykamy się z kiepską regeneracją turbulum - szczególnie jeśli w grę wchodzi wywazenie ośki z wirnikami po regeneracji ...

leicht panzerwagen

chip tuning
diagnostyka aut z silnikami TDI grupy V.A.G.
pomiary mocy i momentu obrotowego mobilną hamownią Dynomet - również auta z napędem 4x4

b4rszczyk 

Wysłany: 2008-09-29, 11:23   

5 razy i 5 było źle dopiero teraz kupiłem nową i mam święty spokój kosztowało to 350 zł więcej niż regeneracja ale nie ma żadnego porównania tyle co się wyjeździłem i dobrze że mam znajomego mechanika który za każdym razem wyciągał mi ją i wkładał spowrotem za friko do tego paliwo które poszło na zawiezienie i przywiezienie to już dawno byłaby nowa. A on mi będzie tłumaczył że ja mam wydech zapchany i dlatego mi turbina gwiżdże a jak się go pytam dlaczego na jednej było dobrze przez krótki okres czasu to milknie. Zregenerować można turbine w ciężarówce ale do osobówek szczerze nie polecam. Pana z Przyłęku omijajcie szerokim łukiem.

haqur 

Silnik: 1.9 TD
Wysłany: 2008-10-04, 14:24   

Jak jesteś z wawy to jedź na giełde do słomczyna tam jest duży wybór turbin po regeneracji i używanych z nocnego sklepu:)

Advertisement Reklama

Skad:...

Odpowiedz do tematu