Wysłany: 2012-01-16, 12:34 Pomocy potszebny program
Witajcie ...
Już minęło trochę czasu jak szukam ale nie mogę znaleźć
Mianowicie mam kabel z obd2 do mojego gooferka ale nie mam programu którym mógł bym się połączyć z ecu ... wybaczcie że zawracam głowę ale nie mogę znaleźć poradzi ktoś coś
_________________ Prędkość nie zabija lecz nagłe zatrzymanie ...
Ojciec a powiedz mi czy to znajdę
bo jako tako programów znalazłem dożo tylko chciał bym wyrwać coś za darmo przy okazji dzięki za odpowiedź w razie czego gdyby ktoś coś takiego miał to proszę o kontakt na PW albo maila
Piaggio, W tym aucie co najśmieszniejsze silnik jest 1.9 ale jakiś nietypowy ... kolo popielniczki mam wejście w ecu na 16 pinów więc sam się dziwię komputer mam zamontowany koło skrzynki z bezpiecznikami ten goofer w ogóle jest jakiś dziwny nietypowy
Powiem tyle że kupiłem go pól roku temu w belgii i musiał mieć ładny dzwon bo w papierach pisze co innego a w rzeczywistości co innego a komp to jakiś uniwersalny jest made in china będę miał się go pozbyć szukam 1.9 110 KM na swapa
Jeżeli masz poduchy, ABS, immo, moduł komfortu, to złącze diagnostyczne będzie, właśnie do sprawdzania tych rzeczy. 1.9 TD jest silnikiem w pełni mechanicznym, więc tam nie ma do czego podłączyć komputera sterującego. Chyba, że to nie jest TD...
abs jest i immo też jest są dwie poduchy el.szyby kat jest jeszcze podgrzewane fotele el.lusterka centralny z oryginalnym kluczem vw scyzoryk ... dziwi mnie to bo połowa tych rzeczy nie była montowana w roku 95 w tych autach a scyzoryk wogóle w mk 3 nie było a ja mam oryginał i działa wszystko klima jeszcze jest ... albo to był składak po konkretnym dzwonie albo poprostu papiery są od innej wersji zeby było taniej
Silnik: TDI AFN ++ Pomógł: 32 razy Wiek: 27 Dołączył: 15 Mar 2008 Posty: 1395 Skąd: Lidzbark Warmiński
Wysłany: 2012-01-17, 18:12
http://www.vwgolf.pl/dane-techniczne/dekoder-vin/ po nr vin dojdziesz jaki powinien byc silnik. a po wlepie w bagazniku dowiesz sie jakie masz wyposażenie, i mysle ze to rozwiąze twoje watpliwości, http://www.golf3.pl/topic...nika-vt7082.htm a co do kluczyka w scyzoryku- można sobie spokojnie takie coś dorobić, poprostu montując- kupując sterownik zamka centralnego kierujemy sie wyborem estetycznym pilota badz tez wlasnei kluczyka- scyzoryka.
_________________ Zapraszam do obejrzenia mojego "ARL"-a;-)
[ Dodano: 2012-01-18, 11:31 ] Piaggio, Sprawa jest tego typu że nalepka kiedyś była bo został po niej tylko ślad co do vin to typ się zgadza , model auta mówi ze to golf lub wento , rok produkcji się zgadza z papirrami i pisze że auto jest z niemiec a auto mam z belgi