no juz bedzie moja 6ta wymian oleju w tym silniku od kąd mam golfa.czyli jakoś juz 60tyś zrobiłem a olej staram sie zmieniac co 8000km raz czy 2 razy zdażyło mi sie zmienić po 15000km.
co do sprzegła to jestm po wymianie-ze wzgledu ze jak mi leopard, wgrał mocnego konia no to juz sprzegło dostało- a było jeszcze oryginał. zmieniłem sprzęgło na Sachsa i juz na nim zrobiłem ponad 30000km i bierze poprawnie - powiem tak - jak sie zmienia moc silnika to odrazu zmienia sie technika jazdy- jeździ sie całkiem inaczej...własnie przez to zjechałem sprzegło bo nie potrafiłem nim jeździć przez jakiś czas bo nie mogłem go wyczuć... auto inaczej sie zachowuje- szybko sie wkreca i wogóle...
no tak ale na logike wez to sobie... salon nie uznaje gwarancji na swoja przerobke co spowoduje ze nikt sie na to nie zdecyduje a w konsekwencji nic nie zarobia... tak czy nie?? bo jak dla mnie to jest logiczne
Silnik: narazie brak
Wysłany: 2009-03-01, 15:38
sebinho napisał/a:
dlatego wiec salony sie tego nie podejmują
podejmuja, nie wiem czemu mieliby sie tego nie podejmowac?? albo jezeli juz to zrobia mieliby sie do tego nie przyznac czy nie uznawac gwarancji na auto.
sorka dziś za bardzo miałem zakręcony dzień, miedzy inntymi przez mojego golfa który uległ stłuczce... jutro napewno zadzwonię;) pozdrawiam!
[ Dodano: 2009-03-05, 22:02 ]
a więc tak... zadzwoniłem spytałem i wiem W AUTO SPECIAL nie oferują chip tuningu, natomiast u BEŁTOWSKIEGO oferują, ale... tylko samochody powyżej 2000r. produkcji... dlaczego? nie wiem, cena? też nie wiem bo jak już usłyszałem info że od 2000r, robią chipa to dalej mnie ten temat nie interesował;p
Silnik: S/TDI Pomógł: 69 razy Wiek: 101 Dołączył: 18 Maj 2008 Posty: 1384 Skąd: Szczecin
Wysłany: 2009-03-06, 18:21
sebinho napisał/a:
tylko samochody powyżej 2000r
bo to lenie śmierdzące ... w aucie z tego roku zgranie softu zrobisz w białych rękawiczkach - poprzez gniazdo OBD -robota czysta i przyjemna - dopóki nie wywalisz sterownika na plecy ... w starszych modelach trzeba podejśc z lutownica i programatorem a na takie rarytasy ASO już chyba nie stac
BTW - ciekawe czy EDC17 robią (2,0TDI CR) ... z tego co wiem w polsce 3 tunerów do niedawna miało możliwośc modyfikacji - może się coś zmieniło w tym temacie ...
_________________ leopard
leicht panzerwagen
chip tuning
diagnostyka aut z silnikami TDI grupy V.A.G.
pomiary mocy i momentu obrotowego mobilną hamownią Dynomet - również auta z napędem 4x4