Wysłany: 2008-03-12, 21:44 jak moge podkręcić 1.8 w trójce
cześć.
mam takie pytanie jak moge w granicach rozsądku zwiększyc osiągi mojego 1.8(55km),
jak to wyglada filtry, wydech jak to mniej więcej zzrobić żeby z niego więcej wycisnąć.
chyba 55 KW kolego hehe ale dobra mniejsza o to a poweidz mi ile chesz na to pieniedzy przeznaczyc?? bo za 2000tysie conajmniej mozesz zyskac moze z 15 koni bez swapa
jezli nie chesz swapowac i wydac 3 tyysie to muszisz zrobic kompelksowa obrubke glowicy to raz polerke kolektora chyba caly ukald wydechowy na przelotowy wymienic no i najlepiej dolot ze stozkiem ale taki z lepszych... odchudzic kolo zamoachowe wstawic sportowy walek rozrzadu itp bajerki troche zabawy ejst ale ja wolalbym wydac 3 tysie na swapa na silnik z GTI najlepiej 16v
mario26, niby skad te wnioski ze nie mozna podkrecic dobrze wolonossacego motoru?? pewnie ze mozna tylko zeby osiagnac wysokie parametyry to trzeba czasami wlozyc wiecej kasy niz w samo doladowanie silnika...
[ Dodano: 2009-02-15, 16:36 ]
Kaoz napisał/a:
jak swap to na jaki i co do takiego swapu trzeba zakupić.
to zalezy co za silnik chesz wsadzic... napewno to tak jak napisal kolega wyzej silnik i ECU ale jak Ci sie zarzyczy zwiekszyc ciut wiecej to warto zadbac o hamulce zawias itp pierdolki
pakietem wyposazenia jesli mowa o 1.8 90km i 1.8 90 GT (olistwowanie karoseri, siedzenia,MFA,heble wentylowane na przodzie i takie tam pierdolki byly w GT)