Wysłany: 2009-09-03, 21:37 golf III 1.9 gtd zwiększenie mocy
witam posiadam golfa 1.9 gtd z 93r. ma on 75 km i chciałbym trochę mu dodać koni
zakupiłem intercooler z tdi musze go tylko za montować;D została wymieniona skrzynia biegów też z tdi dziś usunąłem katalizator:) i co mi radzicie jeszcze wstawić? pytałem sie mechanika o podkręcenie turbiny ale on mówi ze to jest zwykła turbina i jej sie nie podkręca;/ a zwiększenie dawki paliwa co myślicie o tym? albo napiszcie wasze propozycje pozdrawiam i dziękuje za info:)))
Silnik: 2.0 8 V
Wiek: 28 Dołączył: 14 Maj 2009 Posty: 525 Skąd: VWierzchucino koło Pucka
Wysłany: 2009-09-03, 22:22
witam ja w pierwszej kolejności to zmieniłem tzw boost pin w pompie paliwowej wstawiłem od 1,6 TD z dwójki i od razu jest poprawa jesli chodzi o dynamike silnika , turbine też lekko podkręciłem do 1,1 bar i wszystko jak narazie sie kręci
Silnik: 1.9TDI 1Z Pomógł: 41 razy Wiek: 26 Dołączył: 15 Maj 2009 Posty: 1068 Skąd: Bielsko-Biała / Katowice
Wysłany: 2009-09-03, 22:26
Wszystko zostalo juz opisane na forum.
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z ++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj! Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
ja założyłem boostpin asymetryczny jest wtedy możliwość płynnej regulacji dawki paliwa. jest duża różnica w mocy , a słyszałem o zmianie wtrysków może ktoś to robił? Co do boostpina koledzy na forum vw opisali to dokładnie
w tryskach nic nie było narazi robione od nowości bo jak jeździ i pali i wszystko gra to mi mechanik radzi by sie nie brać za to . W przyszłym tygodniu montuje ic foty dodam na forum:) i w tedy się pomyśli co dalej ) pozdrawiam wszystkich
Silnik: 1.9 TD Pomógł: 47 razy Wiek: 26 Dołączył: 02 Sie 2008 Posty: 1346 Skąd: TJE
Wysłany: 2009-09-05, 09:59
wislokstrzyzow napisał/a:
tak wiec teraz tylko czekać na efekty:D
Efekty napewno odczujesz po zmianie kolega z innego forum mowił ze jak zmienił to 25 % mocy wiecej...a jak dołozy Icka od Iveca no nic daj znac jak Ci poszlo
[ Dodano: 2009-10-11, 15:46 ]
Efekty i ja odczułem Zmieniłem pina autko teraz nie zamula ciągnie równo na każdym biegu...jeżdże już tak z tydzien na pinie i jest