Wysłany: 2011-12-01, 19:20 Dziwne zachowanie turbiny.
Zakładam nowy temat bo starego nie da się odkopać.
Wymieniłem rurę gumową co jest przy turbinie, nie wiem ma może z 4-5 cm i sprawa wygląda tak. Jak jadę normalnym stylem jazdy to auto złapie notlaufa przy 140 km/h a jak przycisnę troche więcej obrotów tzn 3-4 tys. to auto nie złapie notlaufa w ogóle. Co to może być ? jakiś błąd na komputerze który wystarczy wykasować ?
Silnik: TDI AFN ++ Pomógł: 32 razy Wiek: 27 Dołączył: 15 Mar 2008 Posty: 1395 Skąd: Lidzbark Warmiński
Wysłany: 2011-12-01, 23:18
a ja Twój temacik znalazłem- http://www.golf3.pl/topic...ghlight=#321026
po wymianie gumy świst ustal? czytając poprzedni temat zmieniłes n75? i problem nadal jest taki sam? podpinaj vag-a rób logo dynamiczne 03,08 011 nieco sie rozjasni- choc jak dla mnie wygląda to na zacinające sie kierownice spalin w Turbawce- VNT do czyszczenia.
_________________ Zapraszam do obejrzenia mojego "ARL"-a;-)
Świst jest ale słabszy trochę, czuć że ma więcej mocy, n75 wymieniony, kilka wężyków podciśnienia też. Za tydzień jadę do mechanika to wszystkiego się dowiem. Chociaż nie wydaje mi się że to turbina walnięta bo mocy przybyło po wymianie gumy.
Świst mnie nie martwi. Bardziej mnie martwi czemu przy spokojnej jeździe brak mu mocy a przy ostrej nie
Kiedyś właśnie odłączyłem przepływkę i spróbowałem pojechać. Mocy mniej miał ale notlaufa nie złapał. Dzięki za rady. Zdam relację jak posprawdzam wszystko.
witam mam podobny problem. Wskakuje na A4 do 140 idzie pięknie wskazówka dochodzi do 3 tyś. obrotów i zaczynają się problemy gaz w podłodze auto nie przyśpiesza i zaczyna nim szarpać... 1,9 tdi 1z
Silnik: 1Z+ Pomógł: 1 raz Dołączył: 24 Mar 2010 Posty: 280 Skąd: Siedliska Drugie
Wysłany: 2012-02-19, 14:33
KasperK1 napisał/a:
witam mam podobny problem. Wskakuje na A4 do 140 idzie pięknie wskazówka dochodzi do 3 tyś. obrotów i zaczynają się problemy gaz w podłodze auto nie przyśpiesza i zaczyna nim szarpać... 1,9 tdi 1z
Było już o tym trzeba szukać i czytać ze zrozumieniem . Zapewne nie domaga zaworek N75, aby go wykluczyć należy połączyć na krótko ze sobą wężyki niebieski i czerwony (jak sie mylę proszę mnie poprawić). Jeżeli się poprawi to N75 do wymiany.