Silnik: S/TDI Pomógł: 69 razy Wiek: 101 Dołączył: 18 Maj 2008 Posty: 1403 Skąd: Szczecin
Wysłany: 2009-06-25, 21:47
piontas83 napisał/a:
mysle ze ten ostatni post jest nie potrzebny
myślę że za dużo myślisz ...
przeczytaj informacje które interesują cie - jeśli reszta mało cię obchodzi - olej temat ... nie marnuj pradu na nasze "czcze" (wg ciebie) gadanie - poszukaj sobie bardziej wartosciowych wątków
_________________ leopard
leicht panzerwagen
chip tuning
diagnostyka aut z silnikami TDI grupy V.A.G.
pomiary mocy i momentu obrotowego mobilną hamownią Dynomet - również auta z napędem 4x4
witam wszystkich mam też takie małe pytanko mianowicie mam AAZ podłączyłem ostatnio manometr za pomącą trójnika w wężyk który idzie do LDA jestem lekko zaskoczony wskazaniami na drugim biegu przy ok 2,5 tys obrotów pokazuje ok. 1,2 bar przy dynamicznej jezdzie srednio pokazuje 1,5 bar przy prędkości ok 160km\h jest juz 2 bar pytanie czy wpiąć sie w inne miejsce czy może barometr jest uszkodzony bo moim zdaniem jest to troche nie realne
Silnik: S/TDI Pomógł: 69 razy Wiek: 101 Dołączył: 18 Maj 2008 Posty: 1403 Skąd: Szczecin
Wysłany: 2011-11-23, 22:46
realne - kazda turbina pod obciazeniem ma chwilowego overboosta - im mniej precyzyjne wysterowanie ogranicznika doladowania tym wiekszy overboost ...
wez tez pod uwage blad pomiaru (jakosc urzadzenia)
_________________ leopard
leicht panzerwagen
chip tuning
diagnostyka aut z silnikami TDI grupy V.A.G.
pomiary mocy i momentu obrotowego mobilną hamownią Dynomet - również auta z napędem 4x4
ogólnie nic tam nigdy nie grzebałem wszystko wyszło po założeniu manometru auto jezdzi tak juz kilka lat chciałem założyć MBC tylko teraz myśle czy to wogóle coś da no i oczywiście czy nie zaszkodzi.... może coś z tym zrobić?? z góry dzieki.