Silnik: AHF+ Pomógł: 36 razy Wiek: 23 Dołączył: 07 Sty 2008 Posty: 1197 Skąd: Nowy Sącz
Wysłany: 2008-04-11, 15:10
"natomiast nie mają się nijak do produktu oferowanego przeze mnie, otóż jeżeli chcą Państwo kupić tzw. chipa za 150 lub 300zl to proszę, lecz nadal będzie to chip bez indywidualnego strojenia pod państwa modyfikacje przeprowadzone w samochodzie. Więc lepiej jest zainwestować 50zl w program ogólnie dostępny,niż 300zl, ponieważ nie ma sie co oszukiwać, że jeżeli chce sie mieć program napisany pod swoją jednostkę i mody to trzeba zapłacić"
haha za prawdziwy chip tuning trzeba dac okolo 1500zl
Silnik: 1.4 ABD Pomógł: 5 razy Wiek: 45 Dołączył: 08 Lis 2007 Posty: 180 Skąd: 64-100 Leszno
Wysłany: 2008-04-26, 15:29
ha ha zwykła programowalna kość pamięci,cena 17.00-18.00 zł.Wystarczy wgrać program z oryginału (chip jakiegoś auta) i mamy kopię.Teraz wystawiamy na aukcji za cenę razy 3 i kasiorka do kieszeni
wiecie co chłopaki. zamiast chipowac to lepiej wstawic ostry wałek. chips w benzynie bez turbo to tylko 11% mocy wiece3j. sądze za nawet tego nie odczujecie. jedynie na opadajacej w mgnieniu oka wskazowce poziomu paliwa na budziku.
wiecie co chłopaki. zamiast chipowac to lepiej wstawic ostry wałek. chips w benzynie bez turbo to tylko 11% mocy wiece3j. sądze za nawet tego nie odczujecie. jedynie na opadajacej w mgnieniu oka wskazowce poziomu paliwa na budziku.
to jak się nie myle to po chipsie powinno być około 126 km ,pod warunkiem że silnik trzymał seryjną moc.a ciekawe co z momentem bo to chyba on jest najważniejszy bo to od niego zależy przyspieszenie
jesli chcecie sie dowiedziec wiecej na temat chipdsa 2E to pogadajcie z VIBES2l on miał 115tke na chipsie. on tu jest zapisany na forum tylko go znajdzicie.... ja miałem 3ke z tym motorem 2E i znikneło mi 10kucy ale zrobiłem sam wydech i wrzuciłem go na hamownie wyszło 110km i 176Nm. a co do ostrego wałka to jak byscie go załozyli i wtedy chipsa wgrac i 2E beda latały jak perszingi
Ja mam 2e gti po pary przerobkach, filtr stozek gabkowy na dolocie, przeplywka od bmw 3.0 zmiana mapy (softu) silnika i wydech przelot rura kwasowka 60'. Ozywilo go bardzo duzoooo;)