Hello.Mam Golfa r.96 s silnikiem 1.9 TDi 90 KM.Mam zamiar pojechac do firmy która MONTUJE SPORTOWY CHIP NA KOMPUTER i dzięki temu może zwiększyć się "kop" w silniku z 90 km na 118 km (tak podaje ta firma)...jestem ciekaw czy takie coś jest BEZPIECZNE ? i o ile więcej samochód będzie spalał ? zresztą podobno te spalanie może być nawet mniejsze ale nie wiem czy to prawda PROSZE o wasze rady bo chce tam pojechać ale boje się żeby silnik być cały bo chce mieć mojego golfa przez dłuższy czs
nie wepną ci żadnego choipa. zmienią ci ilość podawanego paliwa do silnika oraz ciśnienie w turbosprężarce. silnik będzie więcej palic, bo mniej to nie jest realne na tym świecie a i silnik po du....pie dostanie
Silnik: pracuje jak złoto Pomógł: 144 razy Wiek: 30 Dołączył: 22 Lip 2007 Posty: 4010 Skąd: Szczecin
Wysłany: 2008-10-22, 22:06
guratri, pierdu, pierdu... ***Dj Shaft***, mój golf jest dowodem na to... na mojej str.jest wykres z hamowni. mam 118km i 324Nm...pasuje ci... juz jeżdzę rok na chipsie i nic kompletnie sie nie dzieje...a pali mi w syklu mieszanym 6.5 - 6.8 /100KM.ogolnie na pełnym baku robie zazwyczaj 880km - mi to pasuje. lepiej niech tylew pali niź 2.0L w benzynie i zeby chlapał 10,11L/100 przy bucie...
a ja nie należe do pierdołowatych kierowców...pozdro
ja tez mam chipa i 118 KM,siura pojazd jak trzeba niewiele wiecej pali,tylko jeden minus niedlugo czeka mnie wymiana polosi napedowych,ja mam chip ktory moge odcinac w czasie jazdy, kosztowal mnie 100 zł z moim montazem,podnosi cisnienie wtrysku i podnosi cisnienie dopuszczalne na turbinie
Silnik: S/TDI Pomógł: 69 razy Wiek: 101 Dołączył: 18 Maj 2008 Posty: 1403 Skąd: Szczecin
Wysłany: 2008-10-25, 23:44
robercik napisał/a:
ja tez mam chipa i 118 KM
chyba raczej BOX - a w jaki sposób podnosi ciśnienie na turbinie
na wtryskach też nie podnosi ciśnienia bo nie ma takiej mozliwości (BOX) jedyne co masz to oszukany czujnik temp. paliwa w pompie przez co zwiększona jest dawka paliwa podawana na wtryskiwacze
ciekawe jak wygląda to na VAG'u - podaj wartości z 01->08->008 dawki paliwa z ogranicznikami jak się ułożyły po "chipowaniu"
_________________ leopard
leicht panzerwagen
chip tuning
diagnostyka aut z silnikami TDI grupy V.A.G.
pomiary mocy i momentu obrotowego mobilną hamownią Dynomet - również auta z napędem 4x4
Silnik: pracuje jak złoto Pomógł: 144 razy Wiek: 30 Dołączył: 22 Lip 2007 Posty: 4010 Skąd: Szczecin
Wysłany: 2008-10-27, 23:14
WOOW... BEZ OBRAZY robercik, troche zejdż z tymi koniami w dół....przedstaw dowód a dopiero sie chwal... byłeś na hamowni?? skąd wiesz za masz taką moc?? na kalkulkatorze obliczyłes...