logo

Golf 3 Klub Polska
Forum miłośników VW Golf 3

Poprzedni temat «» Następny temat
A co sądzicie o tym???
Autor Wiadomość
stingeros 
...this is only the Beginning

Silnik: 1.8 GL 90KM ABS
Wysłany: 2008-01-28, 01:03   

turbinke stosowano do paliwa...ten wiatraczek to dzisiejszy full injection :lol: ... popychalo to benzynke i mialo wtryska od razu i autkiem wogole nie szarpalo i niezle sie zbiaral:) p.s. po 5000km do wyrzucenia bylo to cudenko juz ;/

opolanin 
Junior Admin

Silnik: DIESEL
Wysłany: 2008-01-28, 09:03   

stingeros a widzisz nawet nie wiedzialem ze wytrzymywalo 5 tys

stingeros 
...this is only the Beginning

Silnik: 1.8 GL 90KM ABS
Wysłany: 2008-01-28, 11:44   

opolanin, a rozne byly wynalazki :) ..kiedys bylo glosno o gosciu ale nie wiem jak sie nazywal moze to ten sam ;-) co wymyslil zderzak do auta co przy 40km/h wogole sie nie odksztalcal tylko auto odbijalo sie od przeszkody jak pilka hehe...i wszystko potwierdzone przy wielu ludziach i nagrane:)...ale niestety tez to nie moglo wejsc bo wiadomo kasa...upadly by dotychczasowe firmy.

Imper 
zawsze sa dwa wyjscia...

Silnik: 1.6 AEE / 2.0 ABF
Wysłany: 2008-01-28, 15:00   

tak to ejst w dzisiejszym komercyjnym swiecie... najprostszym prztkaldem sa silniki na wodor ktore nie maja prawa wejsc jeszcze w zycie;/ wstyzymywane projekty przez wielkie koncerny paliwowe ktore stracilby na tym miliardy jak nie tryliardy zielonych papierkow hehe

fneo 
FNEO

Silnik: 2E
Wysłany: 2008-04-20, 18:01   magnetyzery

Jężdżę na magnetyzerach jakieś 8 lat.i ze swojego doświadczenia moge powiedżieć,że nie można spodziewać sie jakiś niesamowitych 12-20% spadku spalania, tak jak reklamują ich producenci.Natomiast w poprzednim aucie,jak i w moim VW MK3 GTI 2E zauważyłem ,ze silnik jest bardziej elastyczny i nie osadza się nagar na świecach.Spalanie jest uzależnione od tego z jaką pr.jadę.Np.przy 120 w dwie osoby pali mi 7,2l.No i jest idealna czystość spalin,ba nawet lepsza.Polecam wszystkim ,którzy mają wycięty katalizator.Na 100% z magnetyzerami przejdzie badanie.Sprawdziłem to w poprzednim aucie.Jak coś to odpowiem na każde pytanie.Pozdro. :-)

Mayk 

Silnik: 1.4 ABD
Wysłany: 2008-04-26, 15:42   

Współczesne silniki spalinowe, wyposażone są w elektronicznie sterowane układy wtrysku paliwa posiadające szereg czujników pomagających kontrolować proces spalania mieszanki. W takich silnikach spalaniu zupełnemu ulega ponad 99% masy dostarczonego paliwa. Pod względem sprawności procesu spalania nowoczesne silniki są więc bliskie ideałowi.

Stosowanie w takich silnikach dodatkowych urządzeń mogących poprawić jakość spalania mieszanki, nie ma możliwości przynieść znaczących rezultatów ponieważ ilość paliwa spalana w procesie niezupełnym jest znikoma.

Obecnie obowiązujące normy emisji spalin ściśle regulują dozwoloną ilość produktów spalania niezupełnego i produkowanie urządzeń wyposażonych w silniki spalinowe w których jest większy udział spalania niezupełnego nie jest dozwolony.
:lol:

fneo 
FNEO

Silnik: 2E
Wysłany: 2008-04-26, 21:34   

No nie wiem czy aż takie ilości ulegają spalaniu.Natomiast wiem od strony praktycznej,że w moim poprzednim aucie mierzyłem czystość spalin przed wycięciem katalizatora i powiem,że utrzymał sie w dolnej granicy normy.Natomiast po założeniu magnetyzerów była juz górna granica.Aż diagnostyk był zdziwiony.Na dodatek silnik brał troche olej.Zanim wg.zastosowałem magnetyzery dużo czytałem i rozmawiałem z różnymi ludżmi.Rajdowcy też jeżdżą na nich na treningach a potem zdejmują.Jak jest pełna polaryzacja.Pytałem kilku.Ja mam opcje podwójną.Czyli na dopływie i na powrocie paliwa.Również na filtrze powietrza.Chętne z Toba podyskutuję dalej>pozdrawiam. :lol:

Mayk 

Wysłany: 2008-04-27, 15:41   

Proszę nie mieszać samochodów sportowych z cywilnymi.W sporcie liczą się tysięczne sekundy i taki zestaw magów może coś dać ale w naszych autach? no chyba lepsze samopoczucie posiadania magnetyzerów bo zysk faktycznie będzie wizualny pod maską naszego auta.A jeśli to jest takie super to dlaczego nie montuje sie tego fabrycznie? ;-)

opolanin 
Junior Admin

Wysłany: 2008-04-30, 22:49   

Mayk, bo to dziadostwo jest mialem i nic nie dawalo

Mayk 

Wysłany: 2008-05-03, 14:30   

opolanin, zgadzam się z Tobą choć nie do końca.Coś to daje ale nie na tyle żeby warto było zakładać w cywilnych autach,bo niestety żadne z naszych aut nie można nazwać sportowymi,ani wyglądem ani osiągami.Chyba każdy kiedyś widział auto przygotowane do sportu.Wątpię czy ktoś ma wybebeszone wnętrze itd.... :lol: ;-)

opolanin 
Junior Admin

Wysłany: 2008-05-04, 08:15   

Mayk, no racja w Rotenburgu na zlocie widziałem he golfa 1 odchudzonego na maxa a z tylu potezna jednostka od audi

Mayk 

Wysłany: 2008-05-04, 20:08   

no to ładny wynalazek...ale chyba tylko na zlot lub tor

seb
[Usunięty]

Wysłany: 2009-03-30, 16:04   

A do posiadaczy diesle pytanie czy ktorys z Was mial cos w stylu "CHIP-BOX POWER-BOX" daje to cos ?? ?? czy jak magnetyzer tylku wysczupla portfel i po wszystkim???

opolanin 
Junior Admin

Wysłany: 2009-03-30, 17:24   

seb, miałem magnetyzer i nic to nie dawało

seb
[Usunięty]

Wysłany: 2009-03-30, 17:36   

tak, ale chodzi mi o tego "chipboxa"?
a co do magnetyzera znana gazeta AutoŚwiat napisala artykol z opisem itp o magnetyzerze = nic to nie daje, a pozniej dawala go jako nagrode w krzyzowce OBCIACH

Advertisement Reklama

Skad:...

Odpowiedz do tematu