turbinke stosowano do paliwa...ten wiatraczek to dzisiejszy full injection ... popychalo to benzynke i mialo wtryska od razu i autkiem wogole nie szarpalo i niezle sie zbiaral:) p.s. po 5000km do wyrzucenia bylo to cudenko juz
_________________ ***************************** VW GOLF MK3 by STINGER
stingeros a widzisz nawet nie wiedzialem ze wytrzymywalo 5 tys
_________________ MK3 MATCH by Opolanin REGULAMIN FORUM 3 dni innego swiata tego naszego dla wielu niezrozumialego a dla nas tak wspanialego ONLY VW&VAG!!!!! VAg NYSA
opolanin, a rozne byly wynalazki ..kiedys bylo glosno o gosciu ale nie wiem jak sie nazywal moze to ten sam co wymyslil zderzak do auta co przy 40km/h wogole sie nie odksztalcal tylko auto odbijalo sie od przeszkody jak pilka hehe...i wszystko potwierdzone przy wielu ludziach i nagrane:)...ale niestety tez to nie moglo wejsc bo wiadomo kasa...upadly by dotychczasowe firmy.
_________________ ***************************** VW GOLF MK3 by STINGER
tak to ejst w dzisiejszym komercyjnym swiecie... najprostszym prztkaldem sa silniki na wodor ktore nie maja prawa wejsc jeszcze w zycie;/ wstyzymywane projekty przez wielkie koncerny paliwowe ktore stracilby na tym miliardy jak nie tryliardy zielonych papierkow hehe
Silnik: 2E
Wysłany: 2008-04-20, 18:01 magnetyzery
Jężdżę na magnetyzerach jakieś 8 lat.i ze swojego doświadczenia moge powiedżieć,że nie można spodziewać sie jakiś niesamowitych 12-20% spadku spalania, tak jak reklamują ich producenci.Natomiast w poprzednim aucie,jak i w moim VW MK3 GTI 2E zauważyłem ,ze silnik jest bardziej elastyczny i nie osadza się nagar na świecach.Spalanie jest uzależnione od tego z jaką pr.jadę.Np.przy 120 w dwie osoby pali mi 7,2l.No i jest idealna czystość spalin,ba nawet lepsza.Polecam wszystkim ,którzy mają wycięty katalizator.Na 100% z magnetyzerami przejdzie badanie.Sprawdziłem to w poprzednim aucie.Jak coś to odpowiem na każde pytanie.Pozdro.
Silnik: 1.4 ABD Pomógł: 5 razy Wiek: 46 Dołączył: 08 Lis 2007 Posty: 180 Skąd: 64-100 Leszno
Wysłany: 2008-04-26, 15:42
Współczesne silniki spalinowe, wyposażone są w elektronicznie sterowane układy wtrysku paliwa posiadające szereg czujników pomagających kontrolować proces spalania mieszanki. W takich silnikach spalaniu zupełnemu ulega ponad 99% masy dostarczonego paliwa. Pod względem sprawności procesu spalania nowoczesne silniki są więc bliskie ideałowi.
Stosowanie w takich silnikach dodatkowych urządzeń mogących poprawić jakość spalania mieszanki, nie ma możliwości przynieść znaczących rezultatów ponieważ ilość paliwa spalana w procesie niezupełnym jest znikoma.
Obecnie obowiązujące normy emisji spalin ściśle regulują dozwoloną ilość produktów spalania niezupełnego i produkowanie urządzeń wyposażonych w silniki spalinowe w których jest większy udział spalania niezupełnego nie jest dozwolony.
Silnik: 2E
Wysłany: 2008-04-26, 21:34
No nie wiem czy aż takie ilości ulegają spalaniu.Natomiast wiem od strony praktycznej,że w moim poprzednim aucie mierzyłem czystość spalin przed wycięciem katalizatora i powiem,że utrzymał sie w dolnej granicy normy.Natomiast po założeniu magnetyzerów była juz górna granica.Aż diagnostyk był zdziwiony.Na dodatek silnik brał troche olej.Zanim wg.zastosowałem magnetyzery dużo czytałem i rozmawiałem z różnymi ludżmi.Rajdowcy też jeżdżą na nich na treningach a potem zdejmują.Jak jest pełna polaryzacja.Pytałem kilku.Ja mam opcje podwójną.Czyli na dopływie i na powrocie paliwa.Również na filtrze powietrza.Chętne z Toba podyskutuję dalej>pozdrawiam.
Silnik: 1.4 ABD Pomógł: 5 razy Wiek: 46 Dołączył: 08 Lis 2007 Posty: 180 Skąd: 64-100 Leszno
Wysłany: 2008-04-27, 15:41
Proszę nie mieszać samochodów sportowych z cywilnymi.W sporcie liczą się tysięczne sekundy i taki zestaw magów może coś dać ale w naszych autach? no chyba lepsze samopoczucie posiadania magnetyzerów bo zysk faktycznie będzie wizualny pod maską naszego auta.A jeśli to jest takie super to dlaczego nie montuje sie tego fabrycznie?
Mayk, bo to dziadostwo jest mialem i nic nie dawalo
_________________ MK3 MATCH by Opolanin REGULAMIN FORUM 3 dni innego swiata tego naszego dla wielu niezrozumialego a dla nas tak wspanialego ONLY VW&VAG!!!!! VAg NYSA
Wysłany: 2008-05-03, 14:30
opolanin, zgadzam się z Tobą choć nie do końca.Coś to daje ale nie na tyle żeby warto było zakładać w cywilnych autach,bo niestety żadne z naszych aut nie można nazwać sportowymi,ani wyglądem ani osiągami.Chyba każdy kiedyś widział auto przygotowane do sportu.Wątpię czy ktoś ma wybebeszone wnętrze itd....
Mayk, no racja w Rotenburgu na zlocie widziałem he golfa 1 odchudzonego na maxa a z tylu potezna jednostka od audi
Wysłany: 2008-05-04, 20:08
no to ładny wynalazek...ale chyba tylko na zlot lub tor
seb [Usunięty]
Wysłany: 2009-03-30, 16:04
A do posiadaczy diesle pytanie czy ktorys z Was mial cos w stylu "CHIP-BOX POWER-BOX" daje to cos ?? czy jak magnetyzer tylku wysczupla portfel i po wszystkim???
seb [Usunięty]
Wysłany: 2009-03-30, 17:36
tak, ale chodzi mi o tego "chipboxa"?
a co do magnetyzera znana gazeta AutoŚwiat napisala artykol z opisem itp o magnetyzerze = nic to nie daje, a pozniej dawala go jako nagrode w krzyzowce OBCIACH