Witam, mam pytanie... jak ściągnąć znaczki VW z mojego golfika z przodu i z tyłu na klapie bo chciałbym je przemalować na czarno... ale siłuje się z nimi a nie chce połamać, proszę o odp
_________________ Volkswagen Golf - niemiecki samochód klasy kompaktowej, produkowany przez firmę Volkswagen od 1974 roku. Nazwa modelu pochodzi od nazwy prądu morskiego: Golfsztrom.
Silnik: vr6 Pomógł: 7 razy Wiek: 30 Dołączył: 14 Lip 2008 Posty: 588 Skąd: Nowy Staw City :D
Wysłany: 2008-07-19, 15:17
z przodu musisz ściągnąć gril i tam sa takie małe zaczepy [ja w sumie wyciągnąłem normalnie ale trzeba uważać zeby nie połamać ] z tyły napisa golf jest klejony a znaczek w klapie podważysz i powinien pójść
dziekuję a jeszcze mam pytanie.. już przesprayowałem Czarnym matowym lakierem do tworzych sztucznych (http://polexpo.4b.pl/39_740_0_24109/lakier/lakier.aspx) i po ilu to mniej więcej wysycha i czy efekt pozostanie na długo lub jak go utrwalić? ponieważ bardzo podobają mi sie czarne znaczki VW Pozdrawiam
_________________ Volkswagen Golf - niemiecki samochód klasy kompaktowej, produkowany przez firmę Volkswagen od 1974 roku. Nazwa modelu pochodzi od nazwy prądu morskiego: Golfsztrom.
Z przodu wcale nie trzeba sciagac grilla. Wystarczy podniesc klape i sobie poradzi chlopak A z tylu to roznie jest, albo emblemat jest klejony, albo wciskany.
no z przodu ściągnąłem grilla tak żeby być pewny i te zaczepy śrubokrętem podważyłem i zszedł aa ten z tyłu miał takie haczyki które musiałem odczepić od środka klapy
Robertuss możesz kleić na sylikon będzie trzymało.
hmm, podobno silikon wyrzera lakier po jakims czasie...
ja swoj przykleilem na tasme dwustronna firmy Patex - trzyma juz od pol roku i ani drgnie - srodki czyszczace, kercher - caly czas sie trzyma. Polecam.
hmm, podobno silikon wyrzera lakier po jakims czasie...
fakt może zniszczyć lakier ale nie musi..
zasugerowałam silikon gdyż miałam kiedyś ze 3 razy klejony znaczek z tyłu na taśmę dwustronną i się odklejał pod wpływem ciężkości aż w końcu ktoś mi go oderwał na dobre.. teraz mam nowy na silikon i niech sie dzieje co chce
inne znaczki na klapie mam na taśmę i się trzymają bo są bardzo lekkie
Z przodu wcale nie trzeba sciagac grilla. Wystarczy podniesc klape i sobie poradzi chlopak A z tylu to roznie jest, albo emblemat jest klejony, albo wciskany.
Tak tak z przodu nie trzeba ściągać grilla, a nawet powiem ze nie trzeba maski podnosić by go wyjąć - wiem bo ktoś sobie mój pożyczył ( tak na wieczne oddanie ) i musiałem kupić nowy Mam nadzieje ze temu komuś ułamał sie jakiś zaczep z czego byłbym bardzo szczęśliwy ale jednak radziłbym podważyć zaczepy od środka jakimś śrubokrętem
A co do tylnego znaczka to jeśli masz taką bodajże plastikową bądź gumową podkładkę to na Super-Glue, albo na jakiś podobny klej przyłap i będzie trzymać - ja tam mam u siebie i jest wszytko jak najbardziej w porządku
Silikon musi być "bezkwasowy" - są takie do szczególnie cennej armatury aby nie korodowała.
Witam
chciałem żebyście mi doradzili jak można ładnie i bez rysowania lakieru ściągnąć znaczek GOLF z tylnej klapy? Połowa już mi się odkleiła i chciałem go zdjąć całkowicie. Tylko pod tym napisem jest taki pasek taśmy i nie wiem czym ją potem zeskrobać? Czy jest do tych rzeczy jakiś preparat albo może ktoś już to robił domowym sposobem? Próbowałem nożem ale sie boje że porysuje lakier...
Witam. Ja też mam pytanie , ale związane jest ono ze znaczkiem VW. Dlaczego te znaczki z przodu i niekiedy z tylu w Golfach III sa jedne czarne a drugie srebrne? Jakie sa oryginalne ? Może to swiadczy o tym ze auto bylo stukniete ? Dziekuje z góry za odpowiedz