Witam
chciałem żebyście mi doradzili jak można ładnie i bez rysowania lakieru ściągnąć znaczek GOLF z tylnej klapy? Połowa już mi się odkleiła i chciałem go zdjąć całkowicie. Tylko pod tym napisem jest taki pasek taśmy i nie wiem czym ją potem zeskrobać? Czy jest do tych rzeczy jakiś preparat albo może ktoś już to robił domowym sposobem? Próbowałem nożem ale sie boje że porysuje lakier...
Polecam plyn do usuwania etykiet w pojemniku przypominajacym spray z wystajacym pedzelkiem:Label remover Corporate Express(granatowy w pomaranczowe paski)
Silnik: ABU 1598 ccm
Wysłany: 2008-12-12, 18:18
Ja to już nie wiem o co chodzi. Do swojego Golfa na tył potrzebuję emblemat, szukam na allegro i wszystkie co tam znajduję to są jakieś wciskane na zatrzaskowe kołki, a u mnie na pewno nie ma otworów na takie kołki
Witam. Ja też mam pytanie , ale związane jest ono ze znaczkiem VW. Dlaczego te znaczki z przodu i niekiedy z tylu w Golfach III sa jedne czarne a drugie srebrne? Jakie sa oryginalne ? Może to swiadczy o tym ze auto bylo stukniete ? Dziekuje z góry za odpowiedz
Ja też mam przemalowane na czarno i autko nie było stuknięte tylko poprostu wg. mnie tak jest ładniej i dlatego przemalowałem a też były srebrne pozdrawiam
_________________ Volkswagen Golf - niemiecki samochód klasy kompaktowej, produkowany przez firmę Volkswagen od 1974 roku. Nazwa modelu pochodzi od nazwy prądu morskiego: Golfsztrom.
Silnik: 1.8 GT ABS Pomógł: 1 raz Wiek: 26 Dołączył: 17 Maj 2008 Posty: 141 Skąd: Chrzanów
Wysłany: 2009-01-06, 19:11
bo z kołkami to chodzi o to że tylny znaczek składa się z kółka pełnego płaskiego które jest przyklejone do klapy czymś a'la taśma dwustronna a do tego kółka wsadza się znaczek na trzech zaczepach. Ja odkleiłem całość potem rozpołowiłem i pomalowałem czarnym matem . Złożyłem i przykleiłem. Efekt jest na zdjęciu