Witam. Mam lusterka chromowane i chciałbym je przemalować na czarno. Czym najlepiej je przemalować jak to zrobić. Może ktoś się orientuje czy są to lusterka metalowe czy plastikowe.
Oto zdjęcie lusterek:
Silnik: OHC ABS+ Pomógł: 10 razy Wiek: 24 Dołączył: 26 Maj 2008 Posty: 540 Skąd: Nowy Sącz
Wysłany: 2008-11-20, 14:36
kolego lusterka raczej beda plastikowe jak malujesz zacznij od zmatowienia mianowicie papier scierny 1500 potrzyc troche potem odtlusc benzyna ekstrakcyjna lakier to juz sam wybierasz
_________________ Życie jest piękne! Jeśli prawidłowo dobierze się środki antydepresyjne
MÓJ GOLF
A najlepiej by było jakbyś sobie kupił kolego nowe seryjne lusterka, M3 nie podobają mi się i nie pasują do golfa... A jeśli już to tak jak kolega wyżej pisał: najpierw zmatowić papierem ściernym, potem odtłuścić i ładny lakierek rzucić
Jak zmatowie lusterka to czy muszę używać podkładu do plastiku przed położeniem lakieru??? Mam golferka w czarnym kolorze tak więc pomaluje lusterka na czarno ale nie wiem czy lepiej będzie wyglądał mat czy połysk??? Ostatnie pytanie czy ktoś wie jak wyciągnąć z tych lusterek szkła tak żeby nic nie połamać???