Wysłany: 2007-08-20, 15:15 Zegary z obrotomierzem do Mk3
Mam male pytanko, jestem posiadaczem golfa III z zegarami bez obrotomierza, chce wymienić je na zegary z obrotomierzem, czy jest to mozliwe i jak bardzo skomplikowane??
pozdrawiam i z góry dziekuje.
nie ma zadnych problemow musisz tylko zakupic licznik z taksama wyskalowonna max predkoscia i zmienic ze starym licznikiem nic wiecej nie musisz robic.pozdrawiam
w golfie MK3 masz standardowo dwie wtyczki w liczniku, wiec nie ma problemow w jego podlaczeniu, kupijesz licznik z obrotkiem o takiej samej max wyskalowanej predkosci zakladasz i cieczysz sie obrotkiem, bez zadnych innych dodatkowych przerobek!!
Mam pytanie czy po wymianie zegarów wartość przebiegu auta pozostanie pierwotna czy te informacja są zapisywane w jakiejś pamięci samych zegarach?
I czy jest możliwość sprawdzenia symbolu zegarów zamontowanych w aucie bez demontażu - bo podobno nie każdą wersję licznika można zastąpić inną dowolną?