Wysłany: 2009-01-10, 12:57 zaślepka halogenów - ktokolwiek widział, ktokolwiek wie
Witam!
Dzisiaj wracając z uczelni widziałem golfine mk3, ktora miała zaślepki halogenów wyglądające jak wloty powietrza .Wie ktoś gdzie takie coś mozna dostać, powiem szczerze ze ładnie to wyglądało.
no właśnie dokładnie to Adi co o tym sądzisz? jak to się Wam podoba? warto założyć zamiast oryginalnych zaślepek?
Wysłany: 2009-01-10, 13:16
hooki napisał/a:
Adi co o tym sądzisz?
JAk kto lubi. Osobiscie wole blendy bo mam halogeny.
Ale jesli kto nie posiada to jet to lepsze rozwiazanie niż długa blenda, dodaje to uroku dla autka.
z tego można zrobić jeszcze fajną zabawkę dolot powietrza zimnego do filtra mam gdzieś foto z takiej operacji
no własnie po to to jest aby zrobić dopływ powietrza do stożka jesli sie go ma pod maska... stożek sie montuje w miejscu aby było jak najbardziej zimne powietrze dostarczane do motoru - zimne bo geste, im bardziej geste tym bardziej lepsze spalanie co wpływa no wieksza moc silnika...
z tego można zrobić jeszcze fajną zabawkę dolot powietrza zimnego do filtra mam gdzieś foto z takiej operacji
no własnie po to to jest aby zrobić dopływ powietrza do stożka jesli sie go ma pod maska... stożek sie montuje w miejscu aby było jak najbardziej zimne powietrze dostarczane do motoru - zimne bo geste, im bardziej geste tym bardziej lepsze spalanie co wpływa no wieksza moc silnika...
Tzn czy po to to jest to nie wiem, bo na allegro dostepne sa kpl prawy + lewy i co wtedy chlodzic z drugiej strony AKU w kazdym razie napewno wyglada ladniej niz blendy
Tzn czy po to to jest to nie wiem, bo na allegro dostepne sa kpl prawy + lewy i co wtedy chlodzic z drugiej strony AKU w kazdym razie napewno wyglada ladniej niz blendy
niektórzy robią z tego prawego i lewego nadmuchy na tarcze hamulcowe co by chłodziły się podczas jazdy
bo na allegro dostepne sa kpl prawy + lewy i co wtedy chłodzić z drugiej strony AKU
możesz nawet sobie zrobić dziurę w ścianie grodziowej i wietrzyć stiupki
ciunek napisał/a:
w kazdym razie napewno wyglada ladniej niz blendy
no czy ładnie..... lepiej jak wygląda z 1na przynajmniej wygląda inaczej a nie standardowo oklepanie...
ale tak jak pokazał K@mil są tez te gówna za miast kratek pod kierunek...