Witam, chciałem zapytać o żarówki do lampy H1+H1, chodzi o to że mam zaaplikowane diody postojówki, delikatnie niebieskawe, żarówki mijania są żółte, chciałbym coś dopasowac? Czy tylko ksenon da podobny efekt? Są na alleDROgro jakieś tanie kombinacje...ale chciałem się podpytać was, moze ktoś coś kombinował w tej kwestji?
Światła Drogowe mam tak mocne i jasne że na zakrętach pali sie trawa( zimą topi śnieg)
Silnik: 1.6 ABU Pomógł: 104 razy Wiek: 28 Dołączył: 09 Wrz 2008 Posty: 4856 Skąd: TKN Końskie
Wysłany: 2010-01-30, 15:18
z zarówek polecam Bosch ,Osram ,zadnych podrobel typu a'la xenon z allegro nie dosc ze niebieskie to w deszczu nic nie widac .
Lepiej odzałowac i kupic cos orginalnego i dobrego np.Philips .
mazzieh84 napisał/a:
Światła Drogowe mam tak mocne i jasne że na zakrętach pali sie trawa na zakrętach( zimą topi śnieg)
zmien jak najszybciej na normalne czyli 55W lampy ,a dokładniej odbłysniki dłużej ci wytrzymaja .Od mocnych zarówek jest wieksza temp. i niestety ale zle to wpływa na elementy lamy ,szczegolnie juz wspomnany odbłysnik.
Silnik: 1,6 AEE Pomógł: 11 razy Wiek: 24 Dołączył: 04 Maj 2008 Posty: 302 Skąd: Dębica
Wysłany: 2010-01-30, 15:55
mazzieh84 napisał/a:
Światła Drogowe mam tak mocne i jasne że na zakrętach pali sie trawa na zakrętach( zimą topi śnieg)
jacekPlacekkk napisał/a:
Oślepiasz innych
Nikogo nie oślepia, przecież mówi że takie ma tylko drogowe a tam może se mieć. Przecież drogowe=długie heh więc je wyłącza jak coś z przeciwka nadjeżdża. Jeśli chodzi o światła mijania polecam Philipsa Bluevision. Dają ładne jasne światło. Kiedyś też nie wiedziałem jakie kupić i koledzy z forum mi je polecili. Te niebieskie supermarketowe rzeczywiście są nie wiele warte.
Lukas racja, długie dopalam gdy nic nie jedzie z przodu jak każdy z nas ale nie o to w tym chodzi, wyprubuje te Blue Vision zatem, chodzi o to że na froncie mam za duży kontrast między mijania a pozycjami, chcę zaaplikować jakieś jasne, nie żółte, owe żółte mają ze 4 miesiące i świecą tak od początku, jakoś mi sie nie wkręcają, dzięki Lacas
jest tak
a chciałby tak
Silnik: AEA 1.6 Pomógł: 2 razy Wiek: 27 Dołączył: 19 Paź 2008 Posty: 372 Skąd: Dobre Miasto
Wysłany: 2010-02-13, 08:52
Zróbcie fote jak te bluevision u was paca bo u mnie delikatnie lepiej ale nadal nie jestem zadowolony?wybuliłem 90pln i tak szczerze troszke lepiej niż zarówka za 10pln, moze jakieś przetworniki??