Wysłany: 2008-12-15, 14:42 zarowki (blue) H1 kto posiada takie?
witam mam prosbe kto ma zarowki h1 blue vision philipsa badz osram blue cool czy moze wrzucic fotki bo nie wiem ktora sa lepsze mam dylemat ktore wybrac?
Silnik: 1,4 AEX Tylko... ;/ Pomógł: 3 razy Dołączył: 09 Mar 2008 Posty: 260 Skąd: N.D.M
Wysłany: 2008-12-15, 15:03
Fotek nie mam ale jestem zadowolony z philipsa bardzo jasno świecą na zwykłych lampach a teraz zakupiłem ANGEL EYES z soczewką i jestem zadowolony bardzo fajne jasne światło...
Również mam Philips Blue Vision i są super - polecam bardzo - troszkę kosztują ale efekt wart - barwa biało-niebieska. Widoczność znacznie lepsza niż zwykłych żarówek.
nawiązując do tematu i nie zaczynając nowego, w ostatnim czasie myślałem właśnie nad przekaźnikami do lamp i przede wszystkim wymianą żarówek (h1). Mam takie małe swoje typy ale wolał bym żeby ktoś napisał które może polecić, jakie użytkował... A więc myślałem o:
- Philips BlueVision (Xenon Effect)
- Osram Night Breaker (90% wiecej światła)
- Osram Cool Blue
- Osram Silverstar (+50 %)
- Hella Blue Light
- Tungsram Megalight
- Tungsram Superblue
ze wskazaniem raczej na pierwsze dwie, lub też jakies Wasze propozycje, jak sie uda to fotki, a teraz jakie oczekiwania mam w stosunku do żarówek...
-barwa zbliżona do xenonu maksymalnie biała lub też niebieskawa (już dość mam tego żółtego koloru)
-lepsze oświetlenie jezdni niż w przypadku standardowych żarówek
Ale głównie o barwe swiecenia sie rozchodzi O żarówkch 100 W oczywiście nie ma mowy
Silnik: A4 Avant AFN Pomógł: 19 razy Wiek: 23 Dołączył: 12 Sie 2008 Posty: 466 Skąd: Dąbrowa Górnicza
Wysłany: 2008-12-22, 10:41
ja mam postojówki i ściecą o niebo lepiej i mam tez zamiar kupic h1, ale rozmyslam tez nad Xenonem. Kumpel kupił te phlipsy h4 i super sprawa, dają białoniebieskawe światło, mowi ze lepsza widocznosc w nocy. Jak bedizes zkupował to only alledrogo bo w sklepach ok 110zł kosztują a na allegro cos ok 60
Silnik: 1,6 ABU pb+lpg Pomógł: 78 razy Wiek: 28 Dołączył: 30 Cze 2008 Posty: 1799 Skąd: TJE, Wodzisław
Wysłany: 2008-12-22, 21:05
kajtek napisał/a:
w ostatnim czasie myślałem właśnie nad przekaźnikami do lamp
ja mam już założone takie przekaźniki i światła lepiej świecą a przedewszystkim efekt mocniejszego świecenia na tzw "błysku" znikł ale nadal jestem niezadowolony z jasności moich świateł szczególnie długich więc też z chęcią poczytam opinie na temat żarówek
mani51, czy pisząc "efekt błysku" masz na myśli ten błysk przy przełączaniu ze świateł mijania na drogowe? Czy zastosowanie przekaźników eliminuje ten efekt? (tzn. czy aż tak zwiększa intensywność świecenia 'długich" że od razu załączają się z pełną mocą bez błysku w momencie włączania?)
_________________ Dowolne urządzenie, uszkodzone w dowolny sposób (z wyjątkiem całkowitego zniszczenia),będzie doskonale działało w obecności wykwalifikowanego personelu naprawczego.
Silnik: 1,6 ABU pb+lpg Pomógł: 78 razy Wiek: 28 Dołączył: 30 Cze 2008 Posty: 1799 Skąd: TJE, Wodzisław
Wysłany: 2008-12-22, 21:43
BORYSKA napisał/a:
mani51, czy pisząc "efekt błysku" masz na myśli ten błysk przy przełączaniu ze świateł mijania na drogowe? Czy zastosowanie przekaźników eliminuje ten efekt? (tzn. czy aż tak zwiększa intensywność świecenia 'długich" że od razu załączają się z pełną mocą bez błysku w momencie włączania?)
tak właśnie ten efekt mam na myśli i dzięki przekaźnikom został on całkowicie tzn w 100% wyeliminowany
a tak to wyglądało w trakcie montażu
po jednym przekaźniku na każdą żarówkę plus jeden na halogeny razem 5 każdy zabezpieczony osobnym bezpiecznikiem
Zgadzam sie koledzy , tez wstawilem przekazniki i jestem zadowolony z poprawienia jasnosci oswietlenia. Rowniez zastanawiam sie nad kupnem zarowek z allegro [link wyzej ]
_________________ !! Sprzedam mojego golfika !!!
1994 r
Co polecacie zamiast zwykłych żarówek ? Chodzi mi o to, żeby uzyskać bardziej jasną barwę a nie taką żółtą jak jest normalnie. No i podstawowa sprawa - nie moze być zbyt niebiesko bo jak misiaki widzą z daleka jakieś starsze auto z ksenonami lub za bardzo niebieskimi lampami to od razu zatrzymują ot tak. dla zasady.
Wysłany: 2008-12-30, 17:50
kev, podałeś dwa linki jeden do H4 a drugi do H1...a wspominam o tym bo jak masz lampy H4 to krótkie i długie są w jednej żarówce a jak masz H1+H1 to już są osobne żarówki...może i faktycznie nie będzie to dobrze wyglądać ale w koncu i tak nikomu na drodze się nie pochwalisz jak Ci świecą długie bo go oślepisz ...wybór należy do Ciebie. Ja to bym zmienił u siebie tylko długie bo mijania świecą mi całkiem dobrze
a co do tych OSRAM H1 NIGHT BREAKER to podobno nie za długo wytrzymują - około 3 miesiące a tu masz coś o tych drugich http://forum.vwgolf.pl/vi...?t=129965...nie skończyłem czytać ale chyba lepsze od osram nightbreaker przynajmniej pod względem wytrzymałości
[ Dodano: 2008-12-30, 17:52 ]
i nie kupuj kolorowych postojówek bo to wiocha według mnie
poza tym zastanów się nad tymi z tematu tzn Philips BlueVision (Xenon Effect) bo na allegro masz je w komplecie z postojówkami
łaksiak powiem ci ze ja w poprzednim aucie mialem philips blue vision h4 i ze mna jezdzily 2 lata, auto sprzedalem ale nieraz je widuje i chyba gosciu nadal na nich jezdzi. za h4 dalem 84zl ale to sa pieniadze, ktore warto wydac (mozliwe ze teraz potanialy) teraz w mk3 mam osramki ale chce je wymienic wlasnie na philispy a patent jest taki ze wszystkie biale linie na drodze, wszystkie znaki sa super oswietlone i to nie wazne czy jest sucho czy pada deszcz. polecam philips blue vision