logo

Golf 3 Klub Polska
Forum miłośników VW Golf 3

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamienniki halogenów
Autor Wiadomość
Mikolaj211 

Silnik: 1.9 TDI
Wysłany: 2012-01-18, 20:33   Zamienniki halogenów

Witam. Mam w golfie u siebie oryginalne halogeny Helli, zwykłe, przezroczyste. Mniej więcej rok temu ściągałem zderzak i ktoś mi chciał pomóc, złapał jak nie trzeba i halogen rozpad się na dwie części (wyrwały się takie blaszki). No nic zdarza się, udało mi się związać drutem i "było dobrze". Teraz to samo zrobiło mi się z drugim. Nie chciałbym robić tego dziadostwa, do tego wszystkiego na obu kloszach są odpryski.

Postanowiłem kupić inne halogeny, a jako, że zdobyłem fajne kierunki dymione, to chciałbym mieć ciemne halogeny. Jak wiadomo org halogeny dymione ciężko dostać i sporo kosztują... Postanowiłem kupić nowe zamienniki - np takie http://allegro.pl/vw-golf...2016717574.html , wykonać w nich smoked wg porady kolegi killah.
Jak sądzicie, dobry pomysł? Może są jakieś przeciwwskazania, np nie da się ich rozebrać tak jak oryginalnych. Co powiecie ogólnie o jakości takich zamienników (wiadomo, że gorzej pewnie świecą niż org, ale w końcu używa się i jak bardzo rzadko, co innego jakby to były główne reflektory). Może jakiś inny pomysł mi ktoś podda?

Pozdrawiam!

Sivy 
GT Special

Silnik: ABS
Wysłany: 2012-01-18, 20:53   

Myślę, że nie jest to zły pomysł. Zwłaszcza, że używane halogeny w dobrym stanie już się nie zdarzają. Świecić zapewnie nie będą gorzej, biorąc pod uwagę wypiaskowane szkła i stare odbłyśnki Helli.

witboy 

Silnik: aaz
Wysłany: 2012-01-18, 22:36   

zgadza sie gorzej napewno nie bede swiecic a mysle ze duzo lepiej wrecz, ori maja brudne soczewki od starosci a zadko kto je czysci, szkla sa tak wypiaskowane ze az strach myslec, wiec nawet zamienniki swieca o niebo lepiej od ori a co do rozbiorki mysle ze bedzie to samo

projektory, gewinde, bbs rm, hbm, skora recaro z cc, reczny skorka, pakiet gti

Karol B. 

Silnik: 1,9TDI (1Z) GT
Wysłany: 2012-01-18, 22:41   

Też nad tymi halo myślałem :-) Nawet jeśli szkła pobijesz podczas rozklejania to na allegro są do kupienia (po 10 zł za szt chyba), wiec można się pobawić...
Mój golfik GT --> http://www.golf3.pl/topic...0855.htm#278350

Sprzedam Hella Blue Magic

shagi 

Silnik: 1.8 AAM + lpg
Wysłany: 2012-01-19, 03:19   

jestem posiadaczem takich zamienników od tego samego sprzedawcy i szczerze zaślepki krótkie do tych halogenów pasują jak świni siodło,tzn.spora szczelina/przerwa między halog a zaślepką, nie wygląda to dobrze wręcz paskudnie

jutro postaram się zrobić fotkę jak to u mnie wygląda

Gofer 

Silnik: 1.6 AEE
Wysłany: 2012-01-19, 11:51   

Nie polecam zamienników . Moje rozpadły się od samego patrzenia na nie .
Jedyne co mi się z nich przydało to szkła .
Nawet długo gotować ich nie trzeba było . Jak tylko woda zawrzała szkło samo odpadło od reszty .

Advertisement Reklama

Skad:...

Odpowiedz do tematu