Silnik: 1.9 GT TDI :D Pomógł: 1 raz Dołączył: 19 Wrz 2008 Posty: 42 Skąd: Polska
Wysłany: 2008-11-18, 10:20 Zamiana klamek Golf III tył na przód
Witam ! Chcę się dowiedzieć czy miał ktoś z was taliki problem. Wczoraj okradli mi auto, i tak myślę bo rozwalili zamek, czy nie będzie lepiej jak zamienię klamki, wtedy nie ma wejścia z przodu na kluczyk, a auto i tak otwieram z pilota, tylko czy będą pasować, wie ktoś z Was o takim czymś ?
ja mam tak zrobione... wszystkie klamki gladkie no i zablokowana wkladka w bagazniku. wszystko otwierane z pilota:P ogolem nie narzekam ale problem sie pojawia dopiero jak sie rozladuje akumulator ale i na to jest patent pozdro
ja też nie mam zamków w klamkach i jest ok, mam dwa piloty w razie czego jak by w ktorymś bateria siadła to jest drugi i nie mam z tym zadnych problemów, a co do złodzieja to różne mają techniki niektórzy wolą rozwalić zamek bo jest ciszej i może być to sposób na uchronienie się ale najlepiej jest załozyć alarm
co do zamkow w VW z tych rocznikow to wolalbym nie dyskutowac... chyba wiekszosc posiadaczy mk3 wie o co mi chodzi Dam88 sam widzial na zlocie jak to sie robi
a co myslicie o tym odłączyc wszystkie klamki od mechanizmu zamka tak zeby mozna było tylko za nie złapac a nie otworzyc golfika a w srodku w dzwi wstawic taki mechanizm jak mają te autka które są bez klamek
a kazde z dzwi otwierali bysmy z pilota
co wy na to???
a centralny nadal by działał
nawet jak by złodziej otworzył centralny to i tak by nie wszedł do srodka
podwójne zabespieczenie
podwójna satysfakcja
a 2gi akumlator z tyłu specjalnie do otwierania dzwi