Silnik: 2,0 ABF
Wysłany: 2010-08-17, 20:17 tylna klapa
Witam
kupiłem nie dawno klapę tylna do golfa 3. Po promocyjnej cenie. Sprzedawca powiedział ze był to model 3 drzwiowy, ja niestety posiadam 5 drzwiowy ale po argumentach poszedłem na słowo" do 5 drzwiowych tez pasuje bo są te same"
Co się okazało klapę ładnie pomalowałem i zamontowałem... niestety gorą i dołem ładnie dobija a po bokach ma szpary po 3 cm. Wygląda na to ze w 3 drzwiowych klapach jest inny profil wypukłości niż w 5 drzwiowych oczywiście nikt o tym na aukcjach nie pisze.
Wiec pozostaje zrobić stara blachę która cieknie rdza.
Wygląda na to ze w 3 drzwiowych klapach jest inny profil wypukłości niż w 5 drzwiowych oczywiście nikt o tym na aukcjach nie pisze
Klapa jest taka sama na 100%
Jest kilka powodów przez które klapa moze nie pasować:
1) Nowa klapa po promocyjnej cenie jest krzywa
2) Auto bylo tak bite, spawane i nowa klapa nie pasuje
3) Twoja klapa byla krzywa i pasowała a nowa jest prosta i nie pasuje juz
4) Zle zalozyles klape tzn nie ustawiles klapy na ogranicznikach ktore sa takie jakby gumowe i sie je wykreca
Wysłany: 2010-08-17, 22:21
moim zdaniem gdyby auto było bite to by drzwi były krzywe itd. nic by nie pasowało... ograniczniki gumowe wykręciłem i dalej to samo duża szpara po bokach. Nie wiem możne rocznik inny mam klape z 95 a ja mam 93 ... wydaje się głupie ale realne
i klapa pewnie nie jest oryginał tylko jakiś zamiennik- a one pasują jak świni siodło. 2 lata pracowałem na blacharni i mnie szlak trafiał jak musiałem poprawiać fabrke. czasami nawet 1,5dnia walczyłem z klapą tylna jak i nieraz przednią... a błotniki to już wogole porażka podróbek...
Silnik: nie do zajechania Pomógł: 4 razy Dołączył: 03 Sie 2008 Posty: 228 Skąd: Nysa
Wysłany: 2010-08-18, 08:00
Popieram przedmócę. Chciałem wymienić maskę i klapę. Podjechałem sprawdzić zamiennik. Dobrze że nie opuściłem maski, bo bym rozwalił reflektory - była za długa i za bardzo zagięta w dół. Natomiast tylna nie pasowała do auta bo miała inny rozstaw mocowań zawiasów i była za długa o parę mm.
Wysłany: 2010-08-19, 10:11
no to ja tak kupiłem za 50 zl. wychodzi na to ze golfik od którego mam klapę dostał w tył a zamek z klapa zrobił resztę. Nowa klapa jest lekko wgięta na dole dlatego bokami nad światłami odchodzi te 2 cm. Myślę ze starczy ja wyklepać i sprzeda bo szkoda Mi tego lakieru nowego co na niej jest i szyba tez w dobrym stanie