czy to jest prawidlowy smooked czy mozna jeszcze cos zamalowac na czarno? słyszalem ze mozna te karbowane powierzchnie malowac. prosze o zaznaczenie kolorem tego co mozna jeszcze zamalowac, bede bardzo wdzieczny. pozdrawiam
Silnik: AAM -> AGG Pomógł: 27 razy Wiek: 23 Dołączył: 03 Sie 2009 Posty: 2573 Skąd: Kutno
Wysłany: 2010-03-23, 19:43
ze swojego doświadczenia i doświadczenia innych powiem że najlepiej jest malować pędzelkiem chociaż zajmuje to więcej czasu to nie zniszczy się lamp. na niedociągnięcia nie ma co patrzeć bo i tak ich nie widać.
co do malowania jedziesz wszystko czyli przód, karbowane stal w której się żarówka trzyma oraz obudowę z tyłu
Silnik: 1,9 TD AAZ Pomógł: 2 razy Wiek: 29 Dołączył: 12 Mar 2009 Posty: 714 Skąd: Gdynia
Wysłany: 2010-03-23, 23:12
Ja malowałem jeszcze obudowę z zewnątrz ale to tak tylko dla efektu i wymalowałem boczną ściankę w samym kloszu jak na foto.
klosz malowałem jak by co od wewnątrz.
Silnik: A4 Avant AFN Pomógł: 19 razy Wiek: 23 Dołączył: 12 Sie 2008 Posty: 466 Skąd: Dąbrowa Górnicza
Wysłany: 2010-03-24, 08:24
pytanie z innej beczki. Czym kleiliscie lampy? Bo ja za 1 razem silikonem i pojawil sie jakis osad na kloszu od wew. Musialem jeszcze raz Czyscic i skleilem jeszcze raz na innego typu silicon ale rowniez cos takiego wyszło, tyle ze nieporównywalnie mało, prawie nei widac
Silnik: 1,9 TD AAZ Pomógł: 2 razy Wiek: 29 Dołączył: 12 Mar 2009 Posty: 714 Skąd: Gdynia
Wysłany: 2010-03-24, 08:33
Ja kleiłem klejem silikonowym lepsze właściwości klejące i uszczelniające od zwykłego silikonu. Firmy nie pamiętam dokładnie więc nie powiem. Ja nie widzę po moich żeby gdzieś wyszedł jakiś nalot.
Silnik: 1.9 TDI GL (1Z) Pomógł: 11 razy Wiek: 30 Dołączył: 10 Lip 2008 Posty: 953 Skąd: Świecie
Wysłany: 2010-03-24, 10:51
Nowal napisał/a:
Bo ja za 1 razem silikonem i pojawil sie jakis osad na kloszu od wew
No ja mam to samo, ale dziwne bo tylko w jednej lampie, obie kleiłem tym samym czarnym silikonem
Jak podgrzalem lampe w piekarniku to te siwe smugi zniknęły, a jak klosz ostygł to znowu sa smugi. Nie wiem co robić, jeszcze raz rozklejać klosz i czyścicć? A jak bedzie to samo?
Koledzy zalamka, rozkleilem sampe i to co zaznaczyliscie na zolto u mnie nie jest karbowane, jest normalne gladkie... pomalowane jak reszta odblysnika. czy malowac dalej te miejsca ktore u Was sa karbowane? nie chce zeby pogorszyła sie jakosc jazdy w nocy. czy moge klosz skleic klejem do szyb firmy BOLL?
Silnik: 1.6 ABU Pomógł: 107 razy Wiek: 29 Dołączył: 09 Wrz 2008 Posty: 5187 Skąd: TKN Końskie
Wysłany: 2010-03-24, 18:26
Nowal napisał/a:
pytanie z innej beczki. Czym kleiliscie lampy?
podpinam sie pod temat bo juz niedługo sam bede malował lampy wszystko juz mam oprócz tego kleju.Słyszałem że najlepszy jest typowy klej do szyb samochodowych nie do luster ani silikon tylko ten do szyb.Czy to jest odpowiedni srodek by kleic klosze i nie powstawały pozniej jakies defekty.?