Wysłany: 2009-01-21, 16:38 przerobienie znaczka GTI na GT
Witam
Czytałem całkiem nie dawno temat na forum właśnie do tego poświęcony, ale nie mogę go teraz odnalezc. Nie wiem czy na tym forum czy vwgolf wiem że ktoś przerabiał taki znaczek.
Jak przerobić emblemat montowany w grill GTI na GT
Ja robiłem coś takiego, looknij w mooim temacie jak to wygląda, a jak zrobić to chyba jasne, obcinasz "I" a resztki delikatnie pilnikiem szlifujesz, aby było ładnie wykończone
a ja mam takie zapytanie co do znaczka GTI czy pasuje on w atrape 3 listwową?? tzn czy sie zatrzaskuje normalnie czy trzeba cos kombinowac?? bo widzialem na allegro golfa i mial zalozony znaczek wlasnie na takiej atrapie http://moto.allegro.pl/it..._gti_150ps.html
Niestety na literce I jest jeden z zaczepów, dlatego po wykastrowaniu znaczek trzyma się tylko na jednym. Ale nic to nie szkodzi bo trzyma się bardzo dobrze.
Ja swój będę zdejmował, dlatego jakbyś chciał taki jak mój to pisz na PW.
Silnik: 1.8 AAM Pomógł: 3 razy Wiek: 23 Dołączył: 11 Mar 2009 Posty: 323 Skąd: Gostynin
Wysłany: 2010-01-18, 18:32
rogal133, wiesz ja rozkminiam to tak: Znaczek GTI był czy nie był seryjnie montowany w gril ory gti a więc z 2 listwami, więc raczej nie będzie pasował bo zapewne odległości między listwami w grilu 3 listwowym są mniejsze. Piszę to hipotetycznie bo wydaje mi się, że własnie tak to działa ale niech ktoś sie wypowie co zna temat.
można też śmiało przerobić TDI na TD ta sama zasada co GTI , tylko ja u siebie poszedłem krok dalej i prze'swapowałem ten zaczep z literki I do literki D (w przypadku GTI z literki I na T) i taki efekt był na moim vento fronciku:
i troche dalszy plan pod pracą
_________________ Posłuchaj go, prawde Ci powie ----------------------------------------------------->
wiesz ja rozkminiam to tak: Znaczek GTI był czy nie był seryjnie montowany w gril ory gti a więc z 2 listwami, więc raczej nie będzie pasował bo zapewne odległości między listwami w grilu 3 listwowym są mniejsze. Piszę to hipotetycznie bo wydaje mi się, że własnie tak to działa ale niech ktoś sie wypowie co zna temat.
Ja do mojego zasłożyłem znaczek GT z golfa 4. Nie musiałem obcinać I Jedyne co przerobiłem to mocowanie. Nie jest to super rewelacyjne wyjście bo czcionka inna. Jednak to jest też sposób na włozenie znaczka GT w gril.