Silnik: 1.4 ABD Pomógł: 136 razy Wiek: 31 Dołączył: 25 Lut 2008 Posty: 3156 Skąd: ELE Łęczyca
Wysłany: 2011-09-27, 19:32
Halogeny zrób na smoked i będzie miód - jest opis na forum, natomiast kierunki ... ważne, żeby było światło widoczne w słoneczny dzień, i żeby folia nie była za ciemna, bo wtedy dowodzik leci. Obecnie ja mam leciutko przydymione sprayem biały element tylnej lampy clear i boczne obrysy. Nie robiłem ich na czarno, bo wtedy działa jak magnes na miśków.
_________________ REGULAMIN FORUM
Potrzebny nr części z ETKA? - PW ( podać rocznik i model silnika ) - w wolnej chwili pomogę
Dzięki bardzo muszę się zastanowić
Przy okazji się zapytam czy blendy i kierunkowskazy z przodu mogę przyciemnić folią czarną ? a halogeny sprejem od środka ? LINK http://moto.allegro.pl/fo...1822136444.html
Czyli dylemat mam rozwiany będzie smoked sprajem robiony tylko jaki to musi być ? bo pierwszy raz będę coś takiego robił i chciałbym otrzymać od was jakąś podpowiedź najlepiej żeby była jeden spray do lamp h1+h1 i do blend kierunkowskazow no i halogenów.
Silnik: 1.6 AKS 98r Pomógł: 2 razy Dołączył: 05 Paź 2011 Posty: 110 Skąd: warszawa/jozefow
Wysłany: 2012-01-15, 11:11
czaro napisał/a:
hella
i podłacze temat z HBM z varianta, usunąłem wklady pomarańczowe, dolozylem dodatkowe pole swiecenia pozycyjnych na górze ( dolozenie dodatkowego styku pod dwuwóknową żarowke P21W5 i dolozenie zasilania z jednego z gniazdek dodatkowych we wkladzie zarowkowym). teraz na gorze jest pozycja/stop , a na dole pozycja/p.mgielne ... zamiana pól swiecenia ze wstecznymi( przelozenie pinow we wtyczkach zasilania) bo pole wstecznych mialo lepszy odblask wewnetrzny co przeklada sie na mocniejsze swiecenie, w kierunkach żarówki SILVERSTAR philipsa ,
W hella black masz pomarańczowy klosz kierunkowskazu a hbm jest przezroczysty-przyciemniony a w środku masz wkładkę pomarańczową.
Zerknij sobie na poprzednie strony tematu to zobaczysz tam jak wyglądają hbmy przed przeróbką no i po też zobaczysz.