Witam mam pytanko mam założone u siebie niebieskie postojowe diodowe żarówki czy nie doczepią sie do nich policjanci? W czasie jazdy dają lekką niebieską barwę ale bardziej widać światło żarówki H4 i chyba nie powinno to przeszkadzać?
Silnik: AHF+ Pomógł: 36 razy Wiek: 24 Dołączył: 07 Sty 2008 Posty: 1197 Skąd: Nowy Sącz
Wysłany: 2008-04-29, 11:33
tylko zebys nie byl zdziwony jak Cie zatrzymaja... wiesz jak to juz jest... moze ich u Ciebie duzo nie widac ale napewno beda mieli juz powod do zatrzymania
Moge miec niebieskie postojowki?? czy policja moze sie doczepic ?
było to na 4um 100 razy opcja szukaj
Nie wolno mieć niebieskich i czerwonych postojówek bo to są kolory zarezerwowane dla pojazdów uprzywilejowanych, można stracić dowód rej za posiadanie takich (a to potem same kłopoty, specjalne przeglądy i kupa kasy w plecy za postojówki warte 10zł) a jak trafisz na łagodniejszych to będą kazali Ci je zmienić na miejscu bez konsekwencji (ale musisz mieć wtedy zwykłem w aucie )
Nie wolno mieć niebieskich i czerwonych postojówek
ani zielonych ani zadnych innnych kolorów niż biały czy tez lekko żółtawy jak to jest podczas stosowania normalnych żarówek postojowych (nie dają białej barwy), przepisy jasno to określają, temat już był poruszany więc zamykam...