Silnik: 1.4
Wysłany: 2007-08-13, 16:43 POdświetlenie Zegarów
Witam
Chcialbym zaczerpnac kilku informacji odnosnie podswietlenia zegarow.
jestem posiadaczem golfa III z 97 mam biale zegary z zielonym podswietleniem co zupelnie nie kompunuje sie z wnetrzem samochodu
Jak zmienic kolo podswietlenia np na niebieski albo czerwony Czy jest taka mozliwosc ?
Silnik: 1.4
Wysłany: 2007-08-13, 20:53
Wnioskuje z tego ze jezeli chce zmienic kolor wyswietlqacza powiedzmy licznika czy zegarka to musze zmienic folie a jezeli chce zmienic poswietlenie samych zegarow to oczywiscie jedynie zarowki ?
heja jest jeszcze mozliwosc zalozenia diud ale to juz bardziej pracochlonne, a co do foli to mozna wyciaz sobie np. z jakiegos skoroszytu lub teczki ja tak zrobilem pozdrawiam
z tego co sie orientuje to demontaz zegarow jest klopotliwy i mozna go uszkodzic.na allegro znalazlem inne rozwiazanie http://www.moman.pl/index...opis&k=26&id=87 sprawdzcie sami i ocencie
jak chcesz zmienic podswietlenie to masz kilka sposobow!!
NP:
1. Tak jak podpowiedzial oberbas, mozesz zainwestowac w tarcze INDIGLO (z inwerterem okolo150zl)
2. moszesz bawic sie z lutowaniem DIUD !!
3. Mozesz kupic gotowe diody (z plaskim lepkiem i plastikowa nasadka) ktore wrecasz w miejsce zarowek!!!!
4 Mozesz wymienic tylko samom folie (zamiast zielonej wstawiasz np: niebieska)
Przy pierwszym sposobie wyciagasz zarowki ( z tego bialego plastiku) i tyle! bo tarcze podpinasz pod inwenter
Przy dwuch kolejnych sposobach musisz wyciagnac zielona folie z pod bialego plastiku i pomocowac diody (pamietaj ze diody maja polaryzacje )
przy ostatnim sposobie (ktorego nie polecam bo jest kijowaty efekt) ogdinasz ten bialy plastik wyciagasz zielona folie, docinasz np: niebieska ( z jakiejs cienkiej teczki) i wpinasz na miejsce popszedniej
Powodzenia
Volkswagen Klub Polska #853
E-pluribus unum
podepne się pod temacik kolegi i spytam jak ustawić dobrze wskazówki jak zostały zdjęte a niemam takich ograniczników jak widać na tych stronkach podanych przez rado?? dobrze tzn. tak aby dobrze wskazywały
Silnik: GT 1,9 TDI 110 KM Pomógł: 1 raz Wiek: 36 Dołączył: 15 Sie 2007 Posty: 188 Skąd: Częstochowa
Wysłany: 2007-10-14, 10:50
zakupiłem podświetlenie zegarów INDIGLO ale nie znam się na elektryce, zegary zamontowałem, problem tylko z inventerem, nie wiem pod co go podłączyć aby nie pomylić plusa z minusem bo szlag trafi indiglo oświećcie mnie
OKEY, JUŻ NIE POTRZEBUJĘ POMOCY, UDAŁO MI SIĘ ZAINSTALOWAĆ INDIGLO
Ostatnio zmieniony przez tyberianki 2007-11-12, 22:11, w całości zmieniany 1 raz
polecam stronkę www.ctuning.be Koleś (pytajcie na gg podane na stronce) zawsze przysyła mi to co trzeba. Mówię markę pojazdu co bym chciał podświetlić a on juz wie co przysłać.