witam i proszę o pomoc.
mam golfa 3 silnik 1,8 75km i zastanawiałem się nad kupnem osłony silnika. moje pytanie to czy można zakładać coś takiego jeśli wogóle tego nie było orginalnie. i czy przy moim samochodzie są jakieś zaczepy lub coś podobnego abym mógł to zamontować
pozdrawiam.
jasne ze zakladaj - nawet sie nie zastanawiaj - jesli chcesz by silnik i caly osprzet dluzej dzialaly sprawnie to chyba nie trzeba mowic co masz zrobic - z drugiej strony sam wiesz ze jak pada i wjedziesz w kaluze to cala komora ochlapana woda a co za tym idzie - pozniejsze zwarcia - zasniedzenie stykow, klem itp - a taka osolna na allegro jest i kosztuje 80 albo 90 zl i pasuje idealnie - zaczepy sa tylko miej pare wkretow i bedzie dobrze - nic trudnego.
edit:
ja sam mam i wiem ze nia ma co eksperymentowac "a bo po co mi to?" - o oryginalnosc sie nie martw - nie jest tu potrzebna - oslona zdaje egzamin - pozdro
witam w poniedziałek właśnie montowałem osłonkę i polecam takie rozwiązanie a do mantarzu z tyłu potrzebne są 4 blachowkręty 8 a pobokach bedziesz miał takie czpienie 2 z lewej stronie i z prawej strony 2 ja kupiłem plastiko nakretki w sklepie motorazacyjnym
witam
ta powinna pasowac, ja tez mam 1.8 i niedawno kupilem sobie taka oslone. juz ja zamontowalem i jest git. chodz byly komplikacje bo facet w sklepie wydal mi ta oslone ale sie okazalo ze nie pasowala (nie bylo otworu na miske olejowa. pasowala by do 1.4. ale ta na zdjeciu wyglada identycznie jak moja z otworem na miske wiec bedzie pasowac
_________________ Moja Golfina:http://www.golf3.pl/topics2/a-oto-moj-golfik-vt3648.htm
K@mil, są do naszych. Z tą różnicą że niejest to kompletna osłona silnika a jedynie takie plstik który jest obok kół. i z nazwy osłona silnika to tylko osłona sie zgadza.
_________________ Posłuchaj go, prawde Ci powie ----------------------------------------------------->