Witam wszystkich.Mam takie pytanie posiadam golfa 3 1.6 i i jak patrze do komory silnika to nie mam zadnej oslony pod alternatorem ,chodzi o to by zadne kamyki woda bloto nie dostawalo sie do komory silnika i nie paskudziilo wszystkiego .Kieruje do was zapytanie czy posadacie w swoich golfach taka oslone i tylko u mnie jej brakuje czy owej oslony nie powinno byc?
Nie wiem dokładnie o którą osłonę Ci chodzi ale jeśli masz na myśli osłonę silnika montowaną pod silnikiem, która osłania wszystkie jego elementy............to niestety: Golf3 1.6 jako jedyny nie posiada takiej osłony. Wszystkie pozostałe silniki mają więc można pokombinować i dopasować od innego silnika.
u mnie też nic nie ma i alternator jest na wierzchu praktycznie , ale podejrzewam , że w oryginale była jakaś osłona tylko przez te lata się ,,zgubiła" pzdr
a ja mam taką małą osłone na alternator łączy się z nadkolem i zderzakiem ,,,,mam taką drugą ale od MK II no i póki co fajnie ze tam moja jest na swoim miejscu
!!!!!!!!!!!a ha koledzy unikajmy kałuży!!!mam bardzo przykre doświadczenia z tym,,,, pamiętajcie!omijamy!
Do 1.6 z tego co wiem nie ma osłony pod silnik. Jedynie tylko tylko połówki które montuje się do nadkola a drugi koniec do zderzaka.
tj . coś w takim stylu.
[ Dodano: 2012-10-25, 09:02 ] Witam mam kolejną proSbę, jeżeli ktoś może to proszę o fotke od spodu auta jak ta osłona jest zamontowana.
Wielkie dzięki.