Jednak tak czy siak niebieskie są nielegalne i to zarówno postojówki jak i oświetlenie tablicy. Czytałem ostatnio o tym dokładniej więc to są prawdziwe dane. Prawdopodobnie nie jest to przepis Kodeksu Ruchu Drogowego tylko Rozporządzenie Ministra Transportu. PZDRW
ja polecam instalacje ksenonową lub żarówki ala ksenon i do tego postojówki białe co rozpraszają światło i jest fajny efekt i policja nie ma sie do czego doczepić bo swiatło ma być barwy białej a nie jak dają żarówki standard "żółtawe"
marcinkoz2910, podziekował jestem właśnie na etapie zmiany żarówek na jakieś które dały by białe światło wiec pomyślałem że postojówki też warto by wymienić....
hehe chyba chciałbym miec ten ksenon tam są żaróweczki z marketu 8zł/szt (kupiłem na próbe tańsze) i dają taką właśnie barwe, takie same też zapodałem sobie na światła długie... a co do pozycyjnych to są tam żarówki które tak na żółto świecą i niebawem je zastąpie ładnymi białymi diodami
Skoro nam policja wlepia mandaty to po co je sprzedaja?? Niech sie przejda do sklepow i im wlepia mandaty a nie nam
niebieskie oswietlenie jest nielegalne policja wlepia mandaty lub zabieraja dowody a co do sprzedazy to sprzedawca ktory sie w przepisach orielntuje powie ci ze ten kolor swiatla nie ma homologacji i ze montujesz na wlasna odpowiedzialnosc a drugi kierujac sie checia zyskow sprzeda ci nic nie mowiac. ja kupilem LED niebieskie w postojowki i jak przyszla paczka w srodku byla notka ze "te zarowki nie posiadaja homologacji i montujesz je na wlasna odpowiedzialnosc" jezdzilem z nimi rok i przy kontroli pierwsze co to kolor swiatel pozycyjnych i wymiana na zwykle a drugie to czy program do nawigacji mam legalny hehe.