Wysłany: 2008-08-17, 09:59 MK3 gładki klosz, ma ktos taki patent ?
Witam
W swoim golfie mam zamiar wymienić szkła przednich reflektorów, miałem wymieniac na zamienniki których jest masa na allegro i zrobić lampy smoked, ale... dziś przeglądając oferty trafiłem na coś takiego:
...czyli gładki klosz do oryginalnej lampy, co o tym sądzicie ? Jak to będzie wyglądalo po wklejeniu ? Będzie to miało swój wygląd i "smak" czy raczej lepiej założyć zwykłe ?
Ma ktoś moze foto golfa z takim modem ?
Co lepiej bedzie zalozyc ?
- gladki klosz na seryjna lampe ?
- gladki klosz i zrobic lampy smoked ?
- seryjny klosz i lampy smoked ?
wwegary, w takim razie wiekszosc nowych aut, miedzy innymi nowe punto i inne fiaty mialy by nielegalnie montowane lampy fabrycznie ? nie mowie tutaj o przyciemnieniu całej lampy, moj kumpel ma taki patent w polowce
jest różnica między homemade a czymś co wypuszczone jest z fabryki to tak jak z szybami jeśli wychodzi z fabry z przyciemnionym przodem luz ale jak ty przyciemnisz dowód out
_________________ Cały czas ludzie sprzedają się tanio, nie przyglądają się twarzom, tylko ubraniom..
Rozumiem, że Kolega miał lampy z rowkami? W takim wypadku absolutnie NIE! Przecież rozsył światła fabrycznej ryflowanej lampy polega własnie na tych rowkach, którymi kierowane jest światło w odpowiednie miejsca. W lampach typu "Clear" jest z kolei odpowiednio wytłoczone LUSTRO lampy i ono odbija właściwie światło - te lampy mają czyste szkło.
I co teraz Kolega chce wykonać - latarkę? Co będzie rozsyłało światło?
Nie mozesz założyć głatkiego szkła do seryjnych lamp
Kup orginalny klosz i zrób Smoked, a jeśli chodzi o legalność to nic nie słyszałem, ale bardzo mozliwe, bo chyba zabronione jest jakie kolwiek ingerowanie w strukturę lampy seryjnej
TUTAJ NIE INGERUJESZ W ODBŁYŚNIK - lampa daje nadal takie samo światło co przed zrobieniem smokedow...
Przeciez w lampie tylko odblysnik odbija swiatlo a pozostale elementy matowo - chromowane nie, wiec bez jaj ze lampa przestanie swiecic bo widzialem to na zywo
dokladnie, ale nie zawsze bo na przyklad fk automotive stosuje w swoich lampach szklane klosze sonary z tego co wiem maja plastikowy, nie wiem jak jest z depo
Silnik: OHC ABS+ Pomógł: 10 razy Wiek: 24 Dołączył: 26 Maj 2008 Posty: 540 Skąd: Nowy Sącz
Wysłany: 2008-08-18, 18:17
co do gladkiego klosza stanowcze nie z powodu oslepiania innych jak pisal ktos wyzej te paski na lampach sa poto aby rozpraszac swiatlo w konkretne miejsca i nie razic innych! co do lamp smoked niesa legalne poniewaz kazda ingerencja w lampy ktora jest homologowana jako calosc sprawia ze element taci homologacje lecz jezeli ktos zrobi efekt fajny i nie spotkalem sie zeby ktos z tego powodu mialby jakies klopoty zreszta jezeli odblysnik jest nietkniety policja sie raczej nie przyczepi bo nie beda mieli pewnosci czy lampa nie jest seryjna. ludzie robia duzo wieksze przerobki lamp i jezdza niemaja problemow typu kierunek w lampie i takie tam pozdrawiam
_________________ Życie jest piękne! Jeśli prawidłowo dobierze się środki antydepresyjne
MÓJ GOLF
dokladnie popieram... jesli lampa wyglada na taka przy ktorej nie bylo grzebane nikt sie nie doczepi .... sam mam nie orginalne i problemow nigdy nie mialem