Siemka.
Mam zamiar kupić lampy które przedstawiam na zdjeciu i chciałem sie dowiedzieć czy jedne lub drugie opłaca sie kupować tzn. czy to nie są jakieś badziewie które ogolnie sa dostepne na allegro moze ktoś posiada własnie te lampy i może coś o nich powiedzieć ewentualnie które lepiej pasują .
Z góry dzieki .
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Lampy Przód
Ostatnio edytowano 4 mar 2013, o 01:57 przez brotax, łącznie edytowano 1 raz
- brotax
- Berbeć
1. Angel Eyes FK ( duże świecące ringi ) - produkowane przez DEPO oraz inne "krzaczaste" firmy - świecą umiarkowanie, nie rozkładają światła równomiernie po całej powierzchni. Nie polecam, chyba, że chodzi o wygląd a`la BMW... Miałem takie i kiedyś porobiłem foty jak świecą:
2. Angel Eyes soczewka - produkcja SOLAR oraz chiny. Słyszałem róże opinie o tych lampach, ale w większości wypowiedzi negatywne. Na żarówce soczewka świeci cienko, może "zenon" by coś lepiej świecił. Ogólnie - nie polecam.
Wg mnie lepiej szukać coś markowego np. Projektory marki Hella ( wysoka cena ) lub Projektory marki TYC ( trochę niższa cena od Helli ), potem ( wg mnie ) tylko Hella H1+H1, które świecą tak:
2. Angel Eyes soczewka - produkcja SOLAR oraz chiny. Słyszałem róże opinie o tych lampach, ale w większości wypowiedzi negatywne. Na żarówce soczewka świeci cienko, może "zenon" by coś lepiej świecił. Ogólnie - nie polecam.
Wg mnie lepiej szukać coś markowego np. Projektory marki Hella ( wysoka cena ) lub Projektory marki TYC ( trochę niższa cena od Helli ), potem ( wg mnie ) tylko Hella H1+H1, które świecą tak:
-

prezesik - Members
Ja bym brał na twoim miejscu Tyce projektory , Jedyna różnica miedzy Hella vs Tyc jest taka, że tyce klejone są przeźroczystym sylikonem a hella czarnym przez co wydaja sie ciemniejsze
Świecenie obydwu lamp jest identyczne . Zaraz zostane pojechany ze Tyc nie świeci porównujac projektory hella jednak to jest temat rzeka ......jak z kołami DARE ...podobno pekają bo chinskie a nikt takiej osoby nie zna komu pękły
Bierz tyce a bedziesz zadowolony
Świecenie obydwu lamp jest identyczne . Zaraz zostane pojechany ze Tyc nie świeci porównujac projektory hella jednak to jest temat rzeka ......jak z kołami DARE ...podobno pekają bo chinskie a nikt takiej osoby nie zna komu pękły
Bierz tyce a bedziesz zadowolony

-

chomik - Fanatyk
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
-

chomik - Fanatyk
Nie wiem jak Ci to opisać bo nie wiem jak sie wszystko dokładnie nazywa ale wszystkie projektory tak maja
to z przodu lampy to plastikowa wymienna nieruchoma ramka a światła mijania i drogowe są szczelnie sklejone a musi być taka szczelina do regulacji lamp
bierz projaktory a bedziesz zadowolony 
to z przodu lampy to plastikowa wymienna nieruchoma ramka a światła mijania i drogowe są szczelnie sklejone a musi być taka szczelina do regulacji lamp
bierz projaktory a bedziesz zadowolony -

kimz - Gaduła
ja mam takie klosz jest uszczelniony sam w sobie , a ramka to jest tylko obudowa i nic sie nie stanie jak wleci tak woda , snieg itd
-

chomik - Fanatyk
Juz zamowilem najwyzej okleje to tasma albo silikonem zaleje nakby leciałą woda ale moze nie bedzie
tylko mam nadzieje ze mi sie to nie popali zaraz bo co chwila mi sie zarówki pala i juz ciezko z kasa na nie wyrobic ale wydaje mi sie ze to przez te dziadoskie lampy
tylko mam nadzieje ze mi sie to nie popali zaraz bo co chwila mi sie zarówki pala i juz ciezko z kasa na nie wyrobic ale wydaje mi sie ze to przez te dziadoskie lampy- brotax
- Berbeć
sprawdź napięcie ładowania akumulatora. A ogólnie rzecz biorąc przy całorocznej jeździe na światłach mijania to raczej normalne. Ja mam założone ori dzienne w miejsce halogenów, na mijania jeżdżę tylko wieczorem, mam założone dodatkowe przekaźniki na mijania i długie a i tak markowe żarówki (PHILIPS, OSRAM) wytrzymują niecały rok. To na pewno przez to napięcie, które u mnie na żarówkę wynosi przeszło 13,5Vbrotax napisał(a):co chwila mi sie zarówki pala i juz ciezko z kasa na nie wyrobic
dzięki przekaźnikom.-

prezesik - Members