podepne sie pod temat jesli moge, w moich lampkach tez niedawno załozyłem xenon, włąsnie ten chiński, tak na probe, swieci to naprawde lepiej, byłem dwa razy na ustawianiu swiateł na SKP i jest tak jak powinno byc, ale nawet jesli wyglada dobrze ja wiem ze to xenon za 100 zł. szklane mam klosze mam nadzieje ze sie w tych hellach nic nie bedzie złego dziac. bynajmniej na wiosne kupie sobie kompletny zestaw z helli który kosztuje sporo niestety ale mysle ze warto, założe porządne spryski i mam nadzieje ze niebiescy beda na to inaczej patrzec. jak ktos to ma w soczewce to nic, ale jak widze jak maja przetwornice w zwykły garniec wsadzone to mnie aż nosi, przeciez to tak razi...
pajda150, nie przejdzie żaden xenon, musi być homologowany, a takie nie istnieją w wersjach HID
wiadomo, 70% osób posiadających xenon jeździ od lat i nie mieli problemu, wszystko zależy na kogo sie trafi, ja miałem mnóstwo kontroli i nigdy sie nie czepiali xenonu, a raz trafiłem na takich którzy specjalnie zawracali i nie gonili by nie zatrzymać bo zobaczyli przypadkiem xenon, od razu kazali otworzyć maskę, zerknęli na przetwornice i zabrali dowodzik
odbiór dowodu to nie problem, ale nie chce mi się z ty więcej bujać i przekładać do przeglądu za każdym razem żarówki, kupiłem PHILIPSy X-TREME POWER, to chyaba najmocniejsze na rynku, i jestem bardzo zadowolony, świecą podobnie do tego xenonu z allegro za 120zł który miałem, a teraz przynajmniej jade spokojnie
wiem jak te żarówki świeeca, sa dobre. a co do xenonu i tak nie uda mi sie zrobic tego jakiegos samopoziomowania lamp i himologacji ale jeśli juz to robic to chociaz troche "legalniej" mam nadzieje ze policjant inaczej bedzie na to juz patrzył, spryski, przetwornice hella lampy tez zobaczymy co z tego bedzie, najważniejsze by lampy były czyste nie mam zamiaru nikogo oślepiac. no i śa gadki typu ja juz tak jeżdze x czasu i nic mi nei robia. ale albo jezdzi 5 km dziennie do roboty albo po prostu takie szczescie, przy kontrolo z kumatym gościem to to wyjdzie nie ma bata.
skoro nie można mieć tych xenonów to po jaką chusteczkę je produkują i w ogóle nakręcają ludzi...??
są legalne ale nie w UE, np w chinach i indiach można na nich jeździć a wiadomo że jak coś sie sprzedaje to sie to produkuje lub ściąga do PL, prawo rynku
Silnik: 1.9 T D I
Wiek: 20 Dołączył: 20 Cze 2011 Posty: 188 Skąd: Wągrowiec
Wysłany: 2011-11-07, 12:47
Heh ja wam powiem tak mam xenon na soczewce w hella projektor i ani kumple nic nie gadają (a na punktach samochodow mają fioła więc odrazu miałbym wygarnięte) ani inni użytkownicy nie trąbią ani nie włączają długich na mój widok kontroli miałem już dobre 4,5 a robie koło 1,5tys km miesięcznie i to wcale nie do pracy (poprostu lubie jeździć) ja problemow nie mam zgodze się że w końcu może ktoś sie przyczepi ale jak narazie a podtwierdzenie mam spore że nikomu to nie przeszkadza. Xenon 6k pozdraVWiam
_________________ Piłeś nie jedź, nie piłeś ... wypij