Witam ostatno zaczalem rozgladac sie za klapa USA
i wychodzi na to ze tego niema a jak juz jest to droga strasznei i tak tzreba malowac do tego
i teraz bede robil klape na gladko wiec musze ja spawac i malowac i tak, zastanawiam sie czy mozeby sprobowac samemu jakos to zrobic ? myslice , ze dobry blacharz jest w stanie to opanowac ?
Mnie ta klapa z fotki sie widzi tyle że do tego tablica z wymiarem US a nie ten duzy kwadrat
Co do klap us to jest z nimi różnie jak żle trafisz to wydasz spore pieniądze a potem moze okazać sie że jest tak skorodowana że nadaje sie tylko żeby wyciąć z niej środek i wspawac to euro bo o takich przypadkach słyszałem
musze jechgac do blacharza i sie dopytac . ale wydaje mi sie , ze to szybka operacja bedzie bo kupic klape + malowanie ustawianie itp to koszt 1000 zl
co prawda bez szpachli sie nie obedzie ale wydaje mi sie , ze efekt koncowy moze byc bardzo zblizony do tego usa
Silnik: 1.4 ABD Pomógł: 1 raz Wiek: 25 Dołączył: 05 Lut 2010 Posty: 181 Skąd: gtc
Wysłany: 2012-02-13, 17:14
teraz ja dodam cos od siebie ....
skad znalezc taka listwe nad tablice bez miejsca na przycisk otwierania klapy jak widac na niektorych fotkach ? bo mialem zaszpachlowane i zaczelo pekac od drgan ....
_________________ to nie jest zwykłe 1,4 zawsze to powtarzałem
Silnik: aaz Pomógł: 2 razy Dołączył: 28 Sie 2011 Posty: 407 Skąd: płock
Wysłany: 2012-02-14, 13:29
dobry blachasz zrobil by tak ze to miejsce zaspawal kawalkiem blaszki tigiem potem ladnie przyszlifowal i by sladu nie bylo juz nigdy wyrownal by lekko szpachelka do rownosci
Silnik: 1.4 ABD Pomógł: 1 raz Wiek: 25 Dołączył: 05 Lut 2010 Posty: 181 Skąd: gtc
Wysłany: 2012-02-14, 15:17
byla zywica epoxydowa ... trzymalo ponad rok czasu ... az do momentu pierwszych oznak spekania ...
blaszka ? w co w plastik ? witboy, chyba sie nie zrozumielismy ...
chodzi o plastikowa listwe nad blachami rejestracyjnymi nie chce robic "na pol gladko" bardziej widzi mi sie z ta listwa
_________________ to nie jest zwykłe 1,4 zawsze to powtarzałem
To i ja odświeżę trochę temat nawiązując do tematu klapy USA u siebie zrobiłem klapę na taki wzór i powiem wam ze jest to dużo lepsze rozwiązanie niż wspawywanie blachy po długości. Co do zaspawania dziury po wycieraczce wspawałem w to miejsce docięty kawałek blachy na wymiar następnie szpachel żywiczny na dwa razy i póżniej trochę normalnego prawidłowe foto wrzuce jak auto wróci od lakiernika. Fotka na jaki wzór robiłem po niżej: