Wysłany: 2010-04-06, 10:47 HB na HBM bez malowania
Chciał bym się dowiedzieć czy jest możliwość zrobienia z lamp hella black lampy hella black magic bez malowania chodzi mi o usunięcie tego pomarańczowego koloru z lamp gdzieś na forum widziałem ktoś tak zrobił tylko nie pamiętam kto proszę o poradę.
Silnik: 1,9 TD AAZ Pomógł: 2 razy Wiek: 29 Dołączył: 12 Mar 2009 Posty: 711 Skąd: Gdynia
Wysłany: 2010-04-06, 13:02
Niestety ale nie Jak wymontujesz lampę to zobaczysz że klosz jest pomarańczowy. A w HBM za pomarańczową barwę odpowiada taka tylko mała pomarańczowa bańka. Tak więc lipa zawsze pozostaje folia i się zastanawiam czy sam tak nie zrobię
Silnik: 1.8 AAM Pomógł: 3 razy Wiek: 23 Dołączył: 11 Mar 2009 Posty: 323 Skąd: Gostynin
Wysłany: 2010-04-06, 15:57
podpinam sie pod temat i dodam coś od siebie.
Widziałem gdzieś albo na jakiejś stronce zaprzyjaźnionych sklepów mapeta, albo na alledrogo aale ile to kosztowało nie powiem nie wiem obcięłoby się na sam kier i by był lajt
żeby miśki się nie czepiały polecam hbm - na każdą folię mogą się przywalić
_________________ Moje mk3 “go to work, send your kids to school
follow fashion, act normal
walk on the pavements, watch T.V.
save for your old age, obey the law
Repeat after me: I am free”
no ja wybrałem właśnie ta opcję, najpierw kupiłem folie na allegro, ale zaraz po tym jak zacząłem kleic i sie wkurzać to jeszcze szybciej zamówiełm HBM też na allegro
kajtek dokladnie ten sam patent przerabialem z folia a farba to juz kupa po calosci wiec wszystko tez skonczylo sie to kupnem HBM, a zeby byly jeszcze bardziej black, jak juz ktos predzej pisal, mozna wywalic filtr pomarańczowy z kierunka i dac jakas dobra zaroweczke i efekt bedzie taki jak u mnie
do mnie się czepiali HBM, pewien stary trep pytał się czym malowałem te lampy, mówił że to niby jakaś podróba że nie ori, że malowane, że folią klejone, ale po 5 min kłótni odpuścił i zaczął czepiać się wystających kół dobrze że znajoma policjantka była to nic nie zrobił
efekt jak widziałem u kolegi, który tak zrobił, jest naprawdę fajny
eeeeeeeeeeee piszesz o moich lampeczkach
[ Dodano: 2010-04-07, 12:51 ]
e2 napisał/a:
na każdą folię mogą się przywalić
ja mam folia ale zrobilem myka ze miejsce gdzie jest homologacja delikatnie nacialem podoklejalem powycinalem homologacja widoczna a lampy przyciemnione folia przechodza na przegladzie i miski sie nie czepiaja a warunki spelnione - kierunek pomaranczowy a postoj i stop czerwone
czy hella black magic jest tylko w jednym odcieniu bo poszukam na allegro zdekompletowane czyli na jednej aukcji kupie lewą lampę na na innej aukcji prawą napewno wyjdzie mniejszy koszt niż za dwie kupione w komplecie.