w Polsce jeździ parę sztuk Polo 6N w wersji Harlequin, z tego co wiem Golfy były tylko w USA. Wszystkie auta były 5 drzwiowe i były malowane wg pewnego schematu
kolory użyte to:
czerwony LY3D
żółty L132
pistacjowy LD6D
niebieski L5D5
więc tak:
kolor 1:
dach, błotniki tylne, grill
kolor 2:
drzwi przód, lusterka, zderzak przód
kolor 3:
maska, tylne drzwi, zderzak tył
kolor 4:
tylna klapa, błotniki przód
mam Golfa 3D, którego trzeba pomalować i tak pomyślałem, że można by póść tropem Harlequina, tylko trochę zmienić, np żeby auto nie było malowane symetrycznie, np dach inny kolo niż tylne ćwiartki, lewe drzwi inne niż prawe, błotniki też różne. w USA jeździ np Jetta mk4 pomalowana w takie barwy i wygląda to fajnie. No i jest jedna zaleta jak dal mnie lepiej mi idzie wyklejanie niż lakierowanie
Co o tym myślicie? Podoba Wam się to?
Silnik: TDI AFN ++ Pomógł: 32 razy Wiek: 27 Dołączył: 15 Mar 2008 Posty: 1394 Skąd: Lidzbark Warmiński
Wysłany: 2011-12-12, 21:12
Tak jak prekursor, mówi aby to mialo ręce i nogi muszi być mega dopracowane, swego czasu po moim mięście( LW) smigało polo 6N w takim walsnie malowaniu nieco juz sfatygowane, na blaszakach i nie wyglądalo zbyt dobrze, wtedy też z mojej niewiedzy dziwiłem sie jak mozna tak jezdzić bo wyglądało jak by było z każdej strony klepane i z innym elementm
_________________ Zapraszam do obejrzenia mojego "ARL"-a;-)
no ale właśnie mi o to chodziło, żeby usłyszeć co o tym sądzicie
prekursor napisał/a:
Zwróć uwagę na to jak te auta są dopracowane.
Podpierasz się fotkami które podnoszą Ci poprzeczkę znacznie.
chyba jestem masochistą ale zerknij do mojego temaciku, wiadomo, ze nie jest to jakiś super projekt, za grube tysiące, wszystko robię sam (prócz spawania blach, co i tak zostało trochę skopane i sam to będę poprawiał), ale się staram i myślę że coś z tego będzie, auto będzie stało na Borbetach A 16cali 9J i ET15, z tyłu będzie dystans, ładnie naciągnięta opona, felgi chyba będą białe, gwincik jest, więc coś na pewno pokręcimy, vento front zostanie, na tył kolorowe Helenki (może 2 różne? np zielona i niebieska)
Brzmi ciekawie Ostatnio widziałem u Siebie na mieście gościa golfem 3 ( czeskie rejestracje ) ale GOLF PO PROSTU **** ! kolor kość słoniowa , fele takie gęste szprychówki ( 17" albo i większe ) o MOCNYM pomarańczowym ciemnym kolorku . Na Glebie , wszystkie szyby ciemne , Ale po prostu miodzik he xD
Silnik: 2E Pomógł: 4 razy Dołączył: 07 Paź 2010 Posty: 888 Skąd: Wrocław/Bogatynia
Wysłany: 2011-12-13, 07:51
Prześledź sobie temat Arcaja na zonie albo vwgolfie, on pomalował swoje Vento na HQ i miałem okazje widzieć je na żywo robi robotę, ale tak jak koledzy piszą, musi być dopracowane i dopieszczone wtedy będzie miało sens
Silnik: odpala.. Pomógł: 3 razy Wiek: 21 Dołączył: 06 Maj 2011 Posty: 517 Skąd: ZSL , Koszalin
Wysłany: 2011-12-14, 10:54
okopa3 napisał/a:
że można by póść tropem Harlequina, tylko trochę zmienić, np żeby auto nie było malowane symetrycznie, np dach inny kolo niż tylne ćwiartki, lewe drzwi inne niż prawe, błotniki też różne.