Silnik: 1.9 TDI 90KM [1Z] Pomógł: 11 razy Wiek: 22 Dołączył: 15 Lip 2008 Posty: 1458 Skąd: Janówko k. Brodnicy
Wysłany: 2008-12-10, 20:13 Halogeny HELLI. Czy warto?
Witam. Nie wiem, czy w dobrym dziale to zamieściłem... Mianowicie chodzi mi o halogeny. Mam zamiar sobie kupić halogeny na przód. Wiążą się z tym dodatkowe koszty, takie jak zakup innego włącznika świateł . Czytałem już na forum, że efekt świecenia seryjnych halogenów jest mizerny... Cz to prawda? Bo mam zamiar kupić na przód seryjne dymione halogeny HELLI. Czy może lepiej zakupić jakieś dymione cleary? Wiadomo, że koszty troszkę większe już są Dymione halogeny bardzo mi się podobają ale one mają też dobrze świecić... Pozdro
Silnik: A4 Avant AFN Pomógł: 19 razy Wiek: 23 Dołączył: 12 Sie 2008 Posty: 466 Skąd: Dąbrowa Górnicza
Wysłany: 2008-12-10, 21:04
tak taki, chyba ze masz jeszcze elektryczne regulowanie świateł, wtedy ten się nie nada.
Mam ori helli i powiem szczerze ze słabo świecą, ale nie mialem porownania z clear.
Ja mam to podłączone pod normalny włącznik umieszczony w konsoli, zrobil to poprzedni wlasciciel, jezeli chcialbys ograniczyc koszta to tez tk mozesz zrobic, ale oryginalnie lepiej to wygląda
owszem, potwierdze, również jak czesto korzystałem z orginalnych halogenów tak czesto praktycznie nie było widac różnicy czy były włączone czy nie, po za orginalnymi nie miałem żadnych na autku, teraz nie mam wcale i nie przeszkadza mi to...
Hella fabryczne to raczej nie, ja mam te i super świecą(FK), w nocy na mokrej nawierzchni to nawet migają ci z przeciwka (może myślą że to mam drogowe?).
Silnik: 1.9 TDI 90KM [1Z] Pomógł: 11 razy Wiek: 22 Dołączył: 15 Lip 2008 Posty: 1458 Skąd: Janówko k. Brodnicy
Wysłany: 2008-12-11, 18:09
Hmmm trudny wybór Ori HELLi bardzo ładnie by wyglądały Ale one też mają świecić Mam na oku jeszcze TAKIE JOMy. Chyba jednak kupie cleary skoro lepiej świecą