Silnik: 1.6 ABU Pomógł: 104 razy Wiek: 28 Dołączył: 09 Wrz 2008 Posty: 4855 Skąd: TKN Końskie
Wysłany: 2010-08-22, 13:19 Folia czy Roleta
W zwiazku iz przybył mi 3 pasazer zastanawiam sie w jaki sposób zabezpieczyc go od słońca .
Mam 2 rzeczy na mysli:
- folia na szyby i oklejenie całego tyłu wraz z dzwiami
-kupic rolety (na tył i na boczne szyby) http://allegro.pl/item118...lnia_szyba.html
Wiem ze z folia licza sie wieksze koszta ,ale chciałbym was sie poradzic co o tym myslicie która opcja była by lepsza.?
Moim zdaniem folia do szyb bo roleta bedzie latać i nie wiem czy dopasujesz ja do szyb bocznych zawsze cos tam bedzie widac...
Ja mam folie i powiem Ci ze bardzo fajnie jezdzi sie z tylu w lato
latem na bocznych mam właśnie takie roletki. Z tyłu jest przyjemniej troszkę bo słońce nie razi po oczach ale znów na nierównościach itd wszystko drży i hałasuje... Rolety są o tyle dobre że możesz to sobie w każdej chwili zwinąć i rzucić do bagażnika... A folia to wiadomo, zakryje Ci wszystko idealnie no i jest znacznie ciemniej bo przy roletach takiego efektu nie ma. Tylko jak folia to zakładana najlepiej przez fachowca w zakładzie... Jeszcze z bocznymi możesz się pobawić sam bo wyciągasz szybę i robisz, ale to też musi być pomieszczenie i zdolności manualne... Za tylną samemu nie ma się co brać bo jest ona wypukła i folia zawsze się marszczy, a nie ma nic gorszego jak takie bąble itp pod folią...
swatu, ja mam roletę i daje rade - nie baw sie w żadną folie
szyb nie będziesz otwierał bo wiadomo mały z tyłu, to roleta nie będzie latała ....
a po drugie to jak dasz z tyłu folie to wypadało by dać z przodu, bo sam tył to nie tegez wygląda niestety
Dodam od siebie ze na tylnej szybie nie musisz mieć rolety tylko na tej co będzie Mały w foteliku ...
Dodam jeszcze ze jak nie ma słońca to sobie zwijam rolete i mały patrzy sie przed szybę i wszytko ładnie widzi tak jak powinien a nie jak w nocy
swatu, ja mam roletę i daje rade - nie baw sie w żadną folie
szyb nie będziesz otwierał bo wiadomo mały z tyłu, to roleta nie będzie latała ....
a po drugie to jak dasz z tyłu folie to wypadało by dać z przodu, bo sam tył to nie tegez wygląda niestety
2011:Integracja Racibrz,Ossy,III VAG Meeting Bielawa,Spot integracja-Wodzisław Śl.,SCP,Spot Między forumowy Opole, Spot Integracja z Czechami Virbice,Zakończenie sezonu Kraków
boczne roletki są mocowane za pomocą uchwytów, po prostu otwierasz okno i zaczepiasz o szybę po czym domykasz, a na dole jest przyssawka... No przynajmniej ja takie mam... Jak zwinę to nie widać że jest roletka nawet Dobra rzecz naprawdę... A z tyłu to już chyba by trzeba wkręciki zastosować u góry i na dole przyssawki... Taką roletę na tylnej szybie ma PJ w swoim golfie z tego co pamiętam więc możesz podpytać go co i jak