Bede sie zabieral za nowa podsufitke i teraz pytanie czy za pomoca alkantary czy drelichu ?
alkantara ma swoj klej ale jest tylko czarna (czerwonej nie chce)
a drelich jest mase kolorow i tanszy prawie o 30 zl
myslalbym nad kolorem niebieski badz czarnym
http://allegro.pl/tkanina-drelich-na-ub ... 98748.html
http://allegro.pl/folia-zamsz-flok-alka ... 69335.html
co bedzie lepsze ?
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 3 • 1, 2, 3
Drelich czy alkantara ?
Aktualnie posiadam golfa III 1.9 TD umierajacego na ruda ospe i to >>> pozostale/chrysler-voyager-jaszczur-t77315.html a miałem tez audi 80 b4, byl tez golf III 1.8 GT i golf III kombi i vento.
-

trojeczkaGT - Members
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Ja oklejałem za 160zł u gościa materiałem podobnym do ori. Sam może zrobiłbym lepiej ze względu na zostawienie większej zakładki, gdyż klej wysechł i znów odchodzi na podszybiu.
Alcantara koszt około 1000zł.
Masz jeszcze coś takiego jak Alicante. Podobne do Alcantary. Ten zamsz to nie wiem. Zamsz ciężko utrzymać w czystości chyba że jest pokryty jakimś preparatem.
Pytanie brzmi jak ta folia będzie się trzymać czegoś co nie ma jednolitej struktury. Do plastyku wszystko przykleisz. Podsufitka może być problem.
Alcantara koszt około 1000zł.
Masz jeszcze coś takiego jak Alicante. Podobne do Alcantary. Ten zamsz to nie wiem. Zamsz ciężko utrzymać w czystości chyba że jest pokryty jakimś preparatem.
Pytanie brzmi jak ta folia będzie się trzymać czegoś co nie ma jednolitej struktury. Do plastyku wszystko przykleisz. Podsufitka może być problem.
Pozdrawiam
-

arthorius - Badacz tematu
moja podsufitka sie odkleja wiec mi nie zalezy na niej jak sie nie uda a 1000 zl to ja dziekuje. wole sam zrobic to tymi materialami, warunki mam
Aktualnie posiadam golfa III 1.9 TD umierajacego na ruda ospe i to >>> pozostale/chrysler-voyager-jaszczur-t77315.html a miałem tez audi 80 b4, byl tez golf III 1.8 GT i golf III kombi i vento.
-

trojeczkaGT - Members
no i kolor mysle niebieski tak bedzie inaczej. moja podsufitka zaczyna juz zwisac i jest brudna od jakichs otarc wiec jakbym wydal do 100 zl na czarny srodek to byloby git wlasnie.
[ Dodano: 2014-04-20, 21:49 ]
opik mam spodnie robocze wiec wiem, to ma wygladac nikt tego nie bedzie dotykal, siedzial, to tylko podsufitka.
[ Dodano: 2014-04-20, 21:56 ]
mam w domu luzna na wywalenie podsufitke z vento i tak sobie mysle ze chyba zrobie test ta alkantara z klejem i zobacze jak ona trzyma sie (oczywiscie sciagne stary material) ma ona swoj klej wiec by bylo latwiej.
[ Dodano: 2014-04-20, 21:49 ]
opik mam spodnie robocze wiec wiem, to ma wygladac nikt tego nie bedzie dotykal, siedzial, to tylko podsufitka.
[ Dodano: 2014-04-20, 21:56 ]
mam w domu luzna na wywalenie podsufitke z vento i tak sobie mysle ze chyba zrobie test ta alkantara z klejem i zobacze jak ona trzyma sie (oczywiscie sciagne stary material) ma ona swoj klej wiec by bylo latwiej.
-

trojeczkaGT - Members
kup lepiej zwykły welur http://allegro.pl/tkanina-samochodowa-p ... 58317.html niewiele drożej a efekt zdecydowanie lepszy 

-

deusiwo - Members
- Rocznik: 95
- Silnik: ADZ
- Nadwozie: 5-drzwiowe
deusiwo, ze mną jest coś nie tak czy z aukcją?
"Tkanina dostępna jest w 6 super kolorach." a ja tam widzę 5 i klej
ale to chyba najlepsza opcja, estetyczniej będzie wyglądało
"Tkanina dostępna jest w 6 super kolorach." a ja tam widzę 5 i klej
ale to chyba najlepsza opcja, estetyczniej będzie wyglądało
-

Opik - Members
- Silnik: 2.0
- Paliwo: PB+LPG
ok znalazlem i wybor padl na to :
http://allegro.pl/tkanina-samochodowa-s ... 83516.html
do tego zakupie klej i jedziemy z koksem jak bedzie wkoncu cieplo.
planuje czarny srodkek wiec bedzie git
http://allegro.pl/tkanina-samochodowa-s ... 83516.html
do tego zakupie klej i jedziemy z koksem jak bedzie wkoncu cieplo.
planuje czarny srodkek wiec bedzie git

-

trojeczkaGT - Members
Opik napisał(a):deusiwo, ze mną jest coś nie tak czy z aukcją?
"Tkanina dostępna jest w 6 super kolorach." a ja tam widzę 5 i klej![]()
chyba z aukcją bo ja też to widzę
w każdym razie ja przyklejałem u siebie coś w tym rodzaju i nie wygląda to źle tym bardziej że robiłem to sam a tapicer ze mnie ŻODYN! 
-

deusiwo - Members
- Rocznik: 95
- Silnik: ADZ
- Nadwozie: 5-drzwiowe
ok dzieki chlopaki za namiar na ten material z gabka
czekam teraz cieple dni i bawimy wnetrzem i centralnym zamkiem. pozdrawiam dobranoc
czekam teraz cieple dni i bawimy wnetrzem i centralnym zamkiem. pozdrawiam dobranocAktualnie posiadam golfa III 1.9 TD umierajacego na ruda ospe i to >>> pozostale/chrysler-voyager-jaszczur-t77315.html a miałem tez audi 80 b4, byl tez golf III 1.8 GT i golf III kombi i vento.
-

trojeczkaGT - Members