Silnik: AAM -> AGG Pomógł: 27 razy Wiek: 22 Dołączył: 03 Sie 2009 Posty: 2513 Skąd: Kutno
Wysłany: 2010-08-08, 19:43
elo
kiera do kosza
mieszek do kosza
kupić dokładkę zderzaka
przyciemnić kierunki i lampy
wypadało by też przywrócić wskazówki do normalnej pozycji - golf 3 1.4 to nie samochód wyścigowy
tłumik kosz
wycieraczka tył? naprawić
maskę wyprostować bo bita
Silnik: nie do zajechania Pomógł: 4 razy Dołączył: 03 Sie 2008 Posty: 228 Skąd: Nysa
Wysłany: 2010-08-08, 19:57
Kierownica w kosz, co to za wsiura ?
Białe tarcze do kosza
Przyciemnić blendy i halogeny, lub wyczyścić wewnątrz halogeny i założyć nowe blendy, bo te co są widać już straciły dawny blask
Podaruj sobie gotowe przyciemniane blendy z halogenami typu "clar" świecą kiepsko i prawie zawsze odpadają na wybojach
Przedni znak VW albo na czarno albo nowy
Wycieraczka do naprawy
Wyprać tapicerę wewnątrz
Kupić radio CZARNE pod KOLOR TAPICERKI a nie srebrne, bo rzuca się w oczy jak krowi placek na drodze
Ładnie wyczyścić, ewentualnie pomalować felgi
Przednie światła rozebrać, wymyć porządnie klosz, oczyścić pędzlem lustro, polecieć na smoked.
Założyć przekaźniki świateł
Zainwestować w dobre żarówki - tanio wyjdzie Tungsram +90% za komplet H4 zapłacisz ok 25 zł (odpowiednik Osram Night Breaker ale 2 razy taniej)
Wywalić mieszek, lub chodziarz dać pod kolor
Zakonserwować nadkola, progi, podwozie
Zmienić podświetlenie na diodowe, ale w oryginale czyli zielone, żadne niebieskie zegary, czerwone podświetlenie zegarka itp. Ja zmieniałem sam na diodowe, wszystko jak w oryginale (kolorystyka), diody lutowałem sam w stare oprawki spalonych żarówek
Ewentualnie pomalować zderzaki pod kolor i lusterka
Prawdopodobnie szykuje się wymiana wkładów lusterel
Na koniec polerka i woskowanie blaszek
Kierownice wystaw na aukcje zawsze znajdzie się jakiś wariat, zaufaj mi kierownic do goolfa jest od groma więc nie będziesz miał problemu z kupnem nowej
Silnik: AAM -> AGG Pomógł: 27 razy Wiek: 22 Dołączył: 03 Sie 2009 Posty: 2513 Skąd: Kutno
Wysłany: 2010-08-08, 22:17
gaceq napisał/a:
Kierownice wystaw na aukcje zawsze znajdzie się jakiś wariat, zaufaj mi kierownic do goolfa jest od groma więc nie będziesz miał problemu z kupnem nowej
Silnik: nie do zajechania Pomógł: 4 razy Dołączył: 03 Sie 2008 Posty: 228 Skąd: Nysa
Wysłany: 2010-08-09, 08:17
Zastanawiam się czy jest sens walić glebę w golfinie. Czasem polskie drogi są tak fatalne, mają tak wysokie progi że może to być niebezpieczne dla podwozia
bardzo podoba mi się ten kolorek i można z niego naprawdę zorbic extra autko...przy tym kolorze nei szedł bym w smoked, ale z tyłu clera red-white, front i kierunki boczne na clear...i w takim wykonaniu będzie naprawde git....to jeśli chodzi o lampy...
co do zewnątrz to bym dal tylko dobra felgę i gwint - przód lampeczki w smoked...
w środku siedzenia bym wymienił na kubleki (od gti vr6 )
I gwarantuje ci ze wygląd auta by sie poprawił o wiele lepiej - i co najważniejsze nie wydawać dużo kasy na upiększanie auta
Skaktus napisał/a:
Zastanawiam się czy jest sens walić glebę w golfinie. Czasem polskie drogi są tak fatalne, mają tak wysokie progi że może to być niebezpieczne dla podwozia
Pewnie ze jest sens bo gleba to 40% jak nie 50% idealnego wyglądu auta
Z gwintem jest na tyle dobrze ze zawsze można go podnieść wyżej i nie martwic sie o nic
Wysłany: 2010-08-09, 18:14
Tak, można podnieść, ale czasem może być za późno. Mam kumpla który ma wściekłą pomarańczę MK2, obniżonego do granic... Śmialiśmy się z niego ostatnio że zahaczył o kasztana na drodze i się zawiesił...Może to przesada, ale też ludzie przesadziście obniżają. Ja też chętnie bym obniżył autko, ale biorąc pod uwag w moich okolicach progi nie ma to większego sensu. Do obniżania nie mam nic przeciwko, tylko trzeba robić to z umiarem
Jak dla mnie to z zewnątrz dużo nie musisz robić, tylko te lampki to bym poszedł w te stronę co radzigajdzik,
Natomiast kiera i mieszek no niestety aut razem z białymi tarczami, jeśli to nie są ori srebrne.
Co do obniżenia to faktycznie masz go nieco niżej chyba niż w standarcie i bym tak zostawił
Legionista napisał/a:
Z gwintem jest na tyle dobrze ze zawsze można go podnieść wyżej i nie martwic sie o nic
-może i dzwigniesz,ale to zawsze jest sztywne i mało komfortowe-nie mieszkamy in Deuchtland, no chyba że kolegogreg_117, masz w miejscach gdzie najczęsciej jeździsz świerzutkie drogi równiutkie itp. albo wyjeżdżasz na chwile z domu się przylansować ya choice
2011:Integracja Racibrz,Ossy,III VAG Meeting Bielawa,Spot integracja-Wodzisław Śl.,SCP,Spot Między forumowy Opole, Spot Integracja z Czechami Virbice,Zakończenie sezonu Kraków