Deska twarda wystepowala w 92/93 roku pozniej byla juz deska miekka czyli mozna ja delikatnie ugniesc palcem delikatnie...
Jest jakieś potwierdzenie tej tezy wiem że w mk2 były 3 rodzaje miękkości deski ale w mk3 spotkałem się tylko z jednym osobiście mam golfa 93 wymieniałem deske na jasną która jest z 96 i jakoś nie czuje różnicy w miękkości tak samo u kumpla w 91r
Jest jakieś potwierdzenie tej tezy wiem że w mk2 były 3 rodzaje miękkości deski ale w mk3 spotkałem się tylko z jednym osobiście mam golfa 93 wymieniałem deske na jasną która jest z 96 i jakoś nie czuje różnicy w miękkości tak samo u kumpla w 91r
Napewno sa twarde i miekkie te twarde widzialem najwiecej w golfach wlasnie z poczatku produkcji z silnikiem 1.4 w roku 93 juz sa te nowsze
PAnowie, w takim razie, waszym zdaniem warto szukać deski miękkiej i wymieniać ?
Różnica jakościowa występuje czy to tylko bajer ?
Dla mnie wystepuje bo ta twarda jest twarda jak gorna czesc boczków (te czarne po dlugosci na gorze) a ta miekka jest taka delikatna ale szczerze to jesli sam mialbym wymieniac to bym chyba sie za to nie zabral za duzo rozkrecania hehe x). a jak mialbym sie za to zabrac to wolabym juz poszukac deski od mk3.5 Carbio wtedy warto wymieniac + kierownica i srodek elegancki
Oczywiście miękka jest o niebo lepsza jeśli chodzi o wygląd... Z miękkiej łatwiej ściera się kurz i ładnie się "świeci" po czyszczeniu. Na miękkiej nie widać żadnych rys itp,a na twardej jak mi kobita przejechała paznokciem to już kaplica... Poza tym twarda po jakimś czasie lekko wyblaknie. Widać różnicę jak wsiądziesz do golfa z miękka a twardą deską bo miękka ma głęboką ładną czerń a twarda jest bardziej matowa...
Ja mam miękką i faktycznie ma ona głębię czerni i nie ma śladów zużycia. Jest przyjemniejsza w dotyku i nie trzeba jakiś super mocnych plaków żeby się błyszczała. A no i paznokcie mojej kobiety też nie dały jej rady
_________________ Weźmiesz mnie na prostej?? A ja Cię zniszczę na zakręcie!!
2011:Integracja Racibrz,Ossy,III VAG Meeting Bielawa,Spot integracja-Wodzisław Śl.,SCP,Spot Między forumowy Opole, Spot Integracja z Czechami Virbice,Zakończenie sezonu Kraków