logo

Golf 3 Klub Polska
Forum miłośników VW Golf 3

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: v1rooz
2010-08-17, 15:23
Demontaż xenonów
Autor Wiadomość
killah 

Silnik: AAM -> AGG
Wysłany: 2010-08-15, 18:49   

no cóż vir jest kolejnym przypadkiem którego nie da się przekonać

człowieku soczewkę wymyślili po to co by tacy jak ty w nocy nie oślepiali

ale ok ty jesteś ponad przepisami i jak ci dobrze oświetla drogę to znaczy że jest fajnie i lejesz na resztę użytkowników dróg. prawie jak deszczowiec halogenowiec

Mój Mk3

v1rooz 
czarny pas w ponizaniu

Silnik: ------
Wysłany: 2010-08-15, 18:58   

jestem uparty i nikt mnie nie namowi, nie bd sie nikogo sluchal ze mam zmieniac zaraz lampy na soczewki.

mozecie mowic jak chcecie.

zasady sa po to zeby je lamac.

czaro 

Silnik: 1,6 ABU
Wysłany: 2010-08-15, 19:01   

v1rooz napisał/a:
nie bd sie nikogo sluchal ze mam zmieniac zaraz lampy na soczewki.

Nikt Ci nie karze tego robić. Ale nie znaczy to że na zenonach możesz śmigać. Powiem Ci że znam takiego człowieka co jadąc z przeciwka jak byś go tak oślepił to zaraz by nawrócił i Ci dojechał auto.
http://www.golf3.pl/topic...fe97aea9#246676

Skaktus 
ILPT

Silnik: nie do zajechania
Wysłany: 2010-08-16, 12:47   

v1rooz napisał/a:
jestem uparty i nikt mnie nie namowi, nie bd sie nikogo sluchal ze mam zmieniac zaraz lampy na soczewki.

I z takimi się nie dyskutuje bo nie ma oczym, zawsze są najmądrzejsi, wiedzą wszystko, ale jak trafi się glina który wie co i jak to zaczyna się płacz.

Skocz takim autem do zachodnich sąsiadów, jak cie dziabną to sprzedaż auta ci nie wystarczy na pokrycie mandatu, to samo z Czechami czy Słowacją.

Co do ryflowanego szkła, można mieć w nich xenony i część mercedesów tak miała na początku lat 90, z tym że to było ryflowanie pod xenon robione, całkowicie inaczej, na palnikach do tego przystosowanych.

V1rooz - powiedz mi zatem, dlatego żaden szanujący się producent nie robi palników H1, H7 - przecież na to jest mega popyt... Dlaczego żaden palnik nie ma homologacji ? Sprawa jest prosta - poczytaj trochę o świetle, o halogenach, tym co się w nich świeci, o wymogach wielkości żarnika, o tym że xenon ma inny rozkład światła z tego powodu że bańka jest innej wielkości, żarnik jest inny. Jak narazie za bardzo nie wiesz co w ogóle masz pod maską.

v1rooz 
czarny pas w ponizaniu

Wysłany: 2010-08-16, 16:24   

Skaktus napisał/a:
v1rooz napisał/a:

I z takimi się nie dyskutuje bo nie ma oczym, zawsze są najmądrzejsi, wiedzą wszystko, ale jak trafi się glina który wie co i jak to zaczyna się płacz.

Skocz takim autem do zachodnich sąsiadów, jak cie dziabną to sprzedaż auta ci nie wystarczy na pokrycie mandatu, to samo z Czechami czy Słowacją.

Co do ryflowanego szkła, można mieć w nich xenony i część mercedesów tak miała na początku lat 90, z tym że to było ryflowanie pod xenon robione, całkowicie inaczej, na palnikach do tego przystosowanych.

V1rooz - powiedz mi zatem, dlatego żaden szanujący się producent nie robi palników H1, H7 - przecież na to jest mega popyt... Dlaczego żaden palnik nie ma homologacji ? Sprawa jest prosta - poczytaj trochę o świetle, o halogenach, tym co się w nich świeci, o wymogach wielkości żarnika, o tym że xenon ma inny rozkład światła z tego powodu że bańka jest innej wielkości, żarnik jest inny. Jak narazie za bardzo nie wiesz co w ogóle masz pod maską.

cieszy mnie narazie to mi dales taki pocisk wiec lepiej sie zamkne bo widocznie nie jestem ogarniety i nie znam sie na niczym ;)

i dosyc dobrze sie w pore dowiedziec ze moje lampy maja takie szklo. hmm.. szkoda ze jest ono gladkie ;)

spoko skocze bylem w dojczach i jakos nikt mi nie kazal sprzedawac jeszcze auta <juz sie boi> no ale najbardziej to mnie cieszy twoj stan portfela ze Ciebie stac na zaplate mandatu.

Plytkosc nie ma granic.

Ostatnio zmieniony przez v1rooz 2010-08-16, 21:00, w całości zmieniany 1 raz  

killah 

Silnik: AAM -> AGG
Wysłany: 2010-08-16, 16:26   

v1rooz napisał/a:
[
Plytkosc nie ma granic.

chyba głupota

Mój Mk3

Pro100 
(___]====(\X/)====[___)

Silnik: SDi
Wysłany: 2010-08-16, 20:56   

viroz jak już to gładkie ;-)

v1rooz 
czarny pas w ponizaniu

Wysłany: 2010-08-16, 21:00   

Pro100 napisał/a:
viroz jak już to gładkie ;-)

przez to wszystko jebn byka :/

Skaktus 
ILPT

Silnik: nie do zajechania
Wysłany: 2010-08-17, 14:51   

Poczytaj o homologacjach to sporo zrozumiesz.

Poszukaj na necie informacji o konferencji Hella w Polsce, gdzie poświęcilli dzień na takich jak ty - wszystko wieszących ludzi z ksenonem w reflektorze z ryflowanym szkłem przystosowanym do żarówek, nie ksenonów.

Najbardziej mnie rozwaliło info że chcesz być gliniarzem :przestraszony: W taki razie masz dużo do nadrobienia....

Mam nadzieje że kiedyś spotka cie sytuacjia w której bekniesz za ksenona :mrgreen: bo tacy jak ty są największym zagrożeniem na drogach.

v1rooz 
czarny pas w ponizaniu

Wysłany: 2010-08-17, 14:58   

Skaktus napisał/a:
Poczytaj o homologacjach to sporo zrozumiesz.

Poszukaj na necie informacji o konferencji Hella w Polsce, gdzie poświęcilli dzień na takich jak ty - wszystko wieszących ludzi z ksenonem w reflektorze z ryflowanym szkłem przystosowanym do żarówek, nie ksenonów.

Najbardziej mnie rozwaliło info że chcesz być gliniarzem :przestraszony: W taki razie masz dużo do nadrobienia....

Mam nadzieje że kiedyś spotka cie sytuacjia w której bekniesz za ksenona :mrgreen: bo tacy jak ty są największym zagrożeniem na drogach.

spoko spoko buziaki tylko ja nie mam ryflowanego szkla juz powtarzam 5 razy widac ze tepak jestes ale co zrobic.

Moze i bekne ale ty nie bd tego placil wiec zachowaj to dla Siebie.

Nie interesuja mnie jakies konferencje jeszcze napisz ze w niej uczestniczyles to zupelnie bd bajer.

Advertisement Reklama

Skad:...

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi