łaksiak, nie jest tak najgorzej bo test robiłem na starym włączniku a nowy tzn. na dwa halogeny mam w aucie założony ale z zielonym podswietlaniem a chce mieć niebieski włącznik jak i całą resztę którą już mam na niebiesko...
wiec czym zmyć tą farbę?? żeby było dobrze i znaczki zostały???
Silnik: 1.9 TDI Pomógł: 11 razy Wiek: 28 Dołączył: 26 Wrz 2008 Posty: 376 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2008-10-09, 13:49
Tak jak koledzy napisali niebieski jest barwą podstawową
(dla niewiedzących jedną z 3 obok czerwonego i żółtego w przypadku mieszania barw światła odbitego. Jeśli zachodzi mieszanie światła emitowanego, wówczas zachodzi zjawisko syntezy addytywnej. W takim przypadku trzy podstawowe kolory to: czerwony, niebieski i zielony. W oparciu o syntezę addytywną mieszania barw pracują monitory oraz wyświetlacze kolorowe, emitując wiązki świateł czerwony, zielony, niebieski stąd pojęcie RGB )
a jak wiadomo barwy podstawowe to takie których nie można uzyskać poprzez mieszanie innych wiec prosty wniosek niebieskiego nie da się uzyskać mieszając jakiekolwiek inne kolory, trzeba go wyemitować.
dobra dajcie spokój z tymi wypowiedziami na tematy czysto fizyczne które i tak mi nie pomogą ja tu pytam czym to zmyć bo był taki okres że niektóry na ramach 4um sie chwalili na temat właśnie zmiany tego podświetlania a teraz cisza... może ktoś to już robił i wie jak taką operacje przeprowadzić... ?
pablomed, czyli zmywacz do paznokci bez acetonu 50:50 z wodą i robić to ostrożnie ale widzę że nie ma czegoś co zmywa tylko zieloną farę nic ale dzięki wielkie za pomoc jak mi sie uda to dam foto