Silnik: 2.0 gti 8v
Wiek: 22 Dołączył: 18 Sie 2008 Posty: 274 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: 2008-10-29, 10:13 czym sie roznia?
Mam pytanie odnosnie modeli golfa 3. Wiem ze np w roku 95 wyszla nowa buda i powiedzcie mi czym rozni sie ta nowa od starej a moze jest jeszcze jakas nowasza buda golfa 3?
po 95:
antena na dachu
owalne kierunki
obudowy rączek drzwi wewnątrz auta jako jeden element (wcześniej były złożone z 2-ch)
niewidoczne ikonki w pasku pod zegarami (widać dopiero jak świecą)
po 96:
ABS seryjnie
Poduszki seryjnie
tylne zagłówki seryjnie (nie w każdym kraju)
Tyle pamiętam, było pewnie więcej zmian, ale ja nie zauważyłem, albo nie pamiętam
w tych nowszych z tego co pamietam nie bylo juz pomaranczowych plastikow od kierunkow przy blendzie (blenda i keirunek mialy jednolity kolor) napewno inne bylo zupelnie obicie w bagazniku po 95 roku bylo materialowe takie... przyciski wewnatrz od podgrzewania tylnej szyby itp mialy inny ksztalt nieco...
po 95:
antena na dachu
owalne kierunki
obudowy rączek drzwi wewnątrz auta jako jeden element (wcześniej były złożone z 2-ch)
niewidoczne ikonki w pasku pod zegarami (widać dopiero jak świecą)
ja mam golfa z 95r. i mam kwadratowe kierunki a nie owalne, mogłem mieć wymieniane błotniki mam też 3 światło stopu i antene w dachu i błotniku ( dziwne ze są 2 anteny )
aha przednie lampy mam pojedyńcze
to dziwne bo moj jest 96 i antene ma z boku z absu ma jedynie mecha nizm bo takowego niema, poduchy i 3 stop mam i z tylu 2 zagłowki...tylko dlaczego nie ma absu
_________________ Cały czas ludzie sprzedają się tanio, nie przyglądają się twarzom, tylko ubraniom..