Jak auto nie ma homologacji na XENON to go nie możesz wkładać i nie ważne czy masz soczewkę czy jej nie masz
Zabronione jest to przez przepisy
Gadka że przechodzą przeglądy to tylko gadanie (chyba że masz znajomego na stacji) albo robisz to na jakiejś melinie Nie sądzę by np. jakaś wojewódzka stacja kontroli podbiła taki przegląd
Nie wspominając już o kontroli <R>
Sprawa oślepiania jest też dużym tematem do dyskusji...
Silnik: 1,9 TD AAZ Pomógł: 2 razy Wiek: 29 Dołączył: 12 Mar 2009 Posty: 711 Skąd: Gdynia
Wysłany: 2010-03-07, 11:34
I dobrze bo ostatnio jechałem i koleś sobie chyba z vectrze w zwykłych lampach zainstalował i uwierz ostro to oślepia.Czasami żałuje że nie mam z przodu jakiegoś szybkostrzelnego działka na masce
ja mam ksenony w mozna powiedzieć zwykłych lampach bez soczewek i przeglad przechodzi nawet mi koleś ustawił na stacji nei oslepiam nikogo nie mrugaja:) a nawet sam testowałem zaparkowałem samochod na ulicy i drugim jechałem na przeciwko by sprawdzić i nei oslepia jak sie dobrze ustawi:) a widocznosc drogi jest 100000x leprza niz z żarówek nawet tych najleprzych... takie ja mam zdanie:)
Panowie do zwykły lamp nie daje sie zenka bo rozwala światło gdzie tylko popadnie - ale jest sposób na to wystarczy dać gładkie szkło lub wypolerować oryginalne i macie juz bez problemu - czyli Kolego Basior jak dasz do tych lamp zenka to kierowcy nad przeciwka nie będą dostawać ostro po galach..
powodzenia przy wypadku. jak sie ktos kapnie ze masz xenon to wystarczy ze powie ze go oslepiles i jestes w dupie nawet w sadzie nie wygrasz. oc tez nie dostaniesz. tak wiec kto chce ten ryzykuje. nie widzisz w nocy kup sobie zarowki +50% np
teraz mam oryginalne xenony i widac ogromna roznice miedzy tanimi hid ami. z naprzeciwka od razu da sie poznac kto ma xenon a kto hid nawet w soczewce.