logo

Golf 3 Klub Polska
Forum miłośników VW Golf 3

Poprzedni temat «» Następny temat
czy moge dac xsenon?
Autor Wiadomość
GranuL 
Tylko Niemieckie Auta!

Silnik: 1.4 APQ
Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2010-06-21, 20:09   

gdyby to było takie łatwe to już by się tym cieszył ;D na forum mało komu za 1000zł udało się zrobić a co dopiero za 300.

Do golfa nie wątpię za 300 to moze i tak jak już mówiłem ale to i tak jest kasa ;D dodatkowa.

Odjeżdżamy od tematu tak w ogóle

swatu 
VW VIRTUAL TUNING

Silnik: 1.6 ABU
Wysłany: 2010-06-21, 20:54   

albo jest dyskusja na temat albo robi sie off-top :cisza:

>Klubowe wlepki<
>Klubowe kubki<

Skaktus 
ILPT

Silnik: nie do zajechania
Wysłany: 2010-06-22, 11:59   

Gdyby dobrze szukać można znaleźć firmowe spryskiwacze na szrotach. Nie zawsze ale można. Jednak często i taki spryskiwacz nic nie pomaga, jeśli ktoś wciska xenona do G3 na żarówkę H4 i uważa że wszystko jest ok. Gdyby reflektor był przystosowany do xenonu to by problemu nie było. A jak by tego było mało, dość często zdarzają się wadliwe palniki, krzywe lub opadające po długiej pracy.

oizo
[Usunięty]

Wysłany: 2010-06-24, 10:48   

http://img227.imageshack....22062010614.jpg

to odbłyśnik oryginalny z octavii po 170tys km wiec myślę ze odbłyśnik firmy chinskiej i przy jakims chinskim HID xenonie bedzie wygladał identycznie duzo szybciej to tez jest kwestia do rozwazenia przy zakladaniu xenonu

czaro 

Silnik: 1,8T
Wysłany: 2010-06-24, 11:00   

oizo napisał/a:
to odbłyśnik oryginalny z octavii

no ładnie wygląda. To chyba taka wersja z dodatkowym chłodzeniem :lol:
Nie wiem czy ja dobrze rozumiem te oferty z allegro ale w wielu aukcjach gdzie sprzedają hidy piszą że niby xenon wytwarza niższą temperaturę.
Szczerze mówiąc planowałem zakładać xenon. Jednak widząc te wszystkie Wasze posty przekonałem się że to bez sensu. Wiadomo wygląd super ale mimo wszystko wolę chyba założyć porządne żaróweczki philipsa bluevision albo Philips X-Treme POWER w mijania i drogowe Philips Nightguide.
Wyjdzie mniej więcej tyle co za hid ale nie muszę obawiać się o dowód rejestracyjny. ;-)
http://www.golf3.pl/topic...fe97aea9#246676

Skaktus 
ILPT

Wysłany: 2010-06-24, 18:48   

oizo napisał/a:
http://img227.imageshack.us/img227/8568/22062010614.jpg

to odbłyśnik oryginalny z octavii po 170tys km wiec myślę ze odbłyśnik firmy chinskiej i przy jakims chinskim HID xenonie bedzie wygladał identycznie duzo szybciej to tez jest kwestia do rozwazenia przy zakladaniu xenonu

Hid wytwarza mniej ciepła, ale mimo wszystko nagrzewa się. Dziwnymi wypadkami są palniki no-name, któe czasem tak się grzeją, że potrafią wypaść z gniazda lub się przekrzywić.

Sam miałem chęć na xenon w aucie, niestety znajomemu znikł dowód rejestracyjny. Potem naczytałem się o stłuczkach, gdzie ludzie przez to mieli problemy, to podziękowałem. W zupełności wystarczają mi Tungsramy H1 +90% + przekaźniki i tak niechwalona lampa Sonara. Świeci znacznie dalej i lepiej. Ale jak już wspominałem, na rynku jest pełno Sonaropodobnych reflektorów o tragicznej jakości. Podobnie coraz częściej jest z InPro.

oizo
[Usunięty]

Wysłany: 2010-06-25, 10:54   

oryginalny xenon wytwarza mniej ciepla niz zarowka ale wole nie pytac jak sie hid grzeje. kiedys widzialem test tanich zarowek tych imitacji bialego swiatla to moc podana byla 55/60W a rzeczywista ponad 100W wiec nie dziwne że sie odbłysniki potem ludziom wypalaly. A co do octavii to avensisy maja ten sam problem a to z powodu coraz wiekszych oszczednosci przy produkcji samochodow.

Skaktus 
ILPT

Wysłany: 2010-07-05, 15:50   

Za moim osiedlem mam "małą" obwodnicę miasta, którą widzę z balkonu. Ulubione miejsce gliniarzy. Dziś była akcja - xenon i rowerzysta ;)

Xenony z spuszczonymi głowami jechały w dal, niektórzy zmieniali światła na miejscu :P

Advertisement Reklama

Skad:...

Odpowiedz do tematu