Tak kolego jest taka mozliwość nawet można to wszystko tak ładnie zrobić ze antena bedzie działała... (juz pare osób robiło tak)
Wystarczy wyciąć ładną dziure w dachu i zamontowac nowa antene...
jesli chciałbyś żeby antena działała to musiałbyć zdjąć całą tapicerke dachu, ale z tym jest duzo roboty..
Silnik: 1,6 ABU pb+lpg Pomógł: 78 razy Wiek: 28 Dołączył: 30 Cze 2008 Posty: 1799 Skąd: TJE, Wodzisław
Wysłany: 2008-12-17, 17:36
K@mil napisał/a:
jesli chciałbyś żeby antena działała to musiałbyć zdjąć całą tapicerke dachu, ale z tym jest duzo roboty..
wcale nie trzeba ściągać podsufitki tylko wystarczy ją z tyłu odchylić i można zakręcić antenę. Ja tak zrobiłem i udał sie a kabel puściłem pod tym plastikiem co trzyma podsufitkę aż do przedniego słupka i później nim w dół i pod tapicerkę z przodu aż do radyjka...z taką różnicą że to cb ale kabel od zwykłej antenki też tam był podciągnięty przez kogoś tylko że pod plastikiem przy progu kierowcy go widziałem, Moim zdaniem lepiej dać go górą tak jak ja zrobiłem bo nie musiałem żadnych plastików odkręcać tylko przy słupku przednim musiałem ściągnąć kawałek uszczelki drzwi żeby ukryć kabelek, a w tapicerce jest taka fajna dziurka którą można przejść z kablem spod plastiku na słupku pod tapicerkę ale bez wtyczki
Silnik: pracuje jak złoto Pomógł: 144 razy Wiek: 30 Dołączył: 22 Lip 2007 Posty: 4009 Skąd: Szczecin
Wysłany: 2008-12-17, 23:37
ja u sibie nie miałem anteny na dachu,a ze wymieniałem szyberdach to odrazu antene sobie zamontowałem -sprawna.kabel poprowadziłem do radia i jest pikambello... w sumie mam 3 anteny na aucie. w błotniku na dachu radiowa i od CB...