Silnik: 1.8T 150KM Pomógł: 1 raz Wiek: 23 Dołączył: 14 Mar 2008 Posty: 147 Skąd: Poznań
Wysłany: 2008-04-12, 10:38 Wtryskiwacze
Chyba przyszla pora na zajęcie się wtryskami u mnie...
Auto jest ciut slabsze, pali 10/100, jak mu sie depnie to leci czarny dym z rury, nawet na biegu jalowym... Mimo że auto odpala na dotyk to i tak chyba wygląda na wtryski...
W związku z tym 2 pytania do was:
1. Ma ktoś pomysł czy to może byc cos innego? Czy to może tylko do wyregulowania? (żeby niepotrzebnie kasy nie wydawac)
2. Gdzie najtaniej w wielkopolsce je zregeneruje..?
Uprzedzając pytania - filtry mam nowe, poza olejowym
Musisz pojechac do jakiegos dislowca co moze Ci sprawdzic przy jakim cisnieniu puszczaja!! Powinny puszcac przy 150-158 bar jesli jest mniej to w najlepszym przpadku regulacja jesli nie pomoze to wymiana!!
tak jak kolega napisal najpierw sprawdzenie by zdiagnozowac w jakim sa stanie a dopiero wtedy wymiana, nie ma sensu od razu wymieniac
_________________ MK3 MATCH by Opolanin REGULAMIN FORUM 3 dni innego swiata tego naszego dla wielu niezrozumialego a dla nas tak wspanialego ONLY VW&VAG!!!!! VAg NYSA
Hellboy, no w statecznosci jak jestes przy kasie to mozesz wymienic i bedziesz mial spokoj a co do ceny to jesli dobry warsztat z dobrymi maszynami to cena moze byc
_________________ MK3 MATCH by Opolanin REGULAMIN FORUM 3 dni innego swiata tego naszego dla wielu niezrozumialego a dla nas tak wspanialego ONLY VW&VAG!!!!! VAg NYSA
Silnik: 1.8T 150KM Pomógł: 1 raz Wiek: 23 Dołączył: 14 Mar 2008 Posty: 147 Skąd: Poznań
Wysłany: 2008-04-12, 14:04
No właśnie, że nie jestem przy kasie, wrecz na odwrot
Dlatego chciałbym to jak najtańszym kosztem zrobic...
[ Dodano: 2008-04-13, 14:28 ]
Zalałem wczoraj paliwa na Shellu i najlepsze jest to że ten dym już nie jest tak chamsko czarny...
Może to jakiś dobry znak?