laksiak, niestety całe wtryski u mnie w silniczku mozna końcówki wymienić koszt 50 zeta za jedną
_________________ MK3 MATCH by Opolanin REGULAMIN FORUM 3 dni innego swiata tego naszego dla wielu niezrozumialego a dla nas tak wspanialego ONLY VW&VAG!!!!! VAg NYSA
Silnik: 1.8T 150KM Pomógł: 1 raz Wiek: 23 Dołączył: 14 Mar 2008 Posty: 147 Skąd: Poznań
Wysłany: 2008-05-12, 00:43
Spróbuj pojeździć jakis czas na paliwku v-power diesel z shella, moze obejdzie sie bez regeneracji.
Całkiem niedawno byłem jeszcze pewnien ze bede musial regenerowac wtryski... (spalanie 10/100, czarny dym z rury) i tankowałem sobie raz na shellu i wzialem ulotke tego v-power (było napisane że lepsze - norma - i że zawiera cos tam co czysci wtryski) no i z ciekwosci zalalem nastepnym razem.
Ku mojemu zdzwieniu - po pierwszym tankowaniu: spalanie 8/100, po nastepnym juz 6,5...!! Zobacze czy to sie utrzyma i jak dlugo i czy faktycznie obejdzie sie bez regeneracji ale poki co jestem zaj******e mile zaskoczony
u mnie v-power nic nie pomogła co do kopcenia, spaliłem 2 baki i nic z tego bo ze spalaniem nie miałem problemów 6l w mieście
_________________ MK3 MATCH by Opolanin REGULAMIN FORUM 3 dni innego swiata tego naszego dla wielu niezrozumialego a dla nas tak wspanialego ONLY VW&VAG!!!!! VAg NYSA
laksiak, u mnie to samo i mam pompę po regeneracji i mechanik stwierdził ze jeszcze tylko same końcówki i mam autko zrobione na parę ładnych lat bo spręzanie mam oki
Silnik: 1.8T 150KM Pomógł: 1 raz Wiek: 23 Dołączył: 14 Mar 2008 Posty: 147 Skąd: Poznań
Wysłany: 2008-05-12, 13:01
No to współczuje:) Chyba jednak regeneracja...
W sumie jak mialem nieszczelną rurkę od podciśnienia tez mialem brykiet z rury, wymieniłem (koszt 3.50zł rurka + opaska 1,30zł) i jest wporząsiu:)
W Poznaniu najtaniej co znalazłem - regeneracja za komplet 240zł (jak przyniesiesz wykrecone, jak przyjezdzasz autem + 120zł za robote)
Silnik: pracuje jak złoto Pomógł: 144 razy Wiek: 30 Dołączył: 22 Lip 2007 Posty: 4009 Skąd: Szczecin
Wysłany: 2008-05-17, 22:15
a wy czasem nie macie dziury w układzie turbo?? ja ostatnio tez tak miałem normalnie było za mna czarno. ikarus przy mnie to był okaz środowiska
i okazało sie ze miałem rozciety przewód gumowy który wchodzi juz do kolektora ssącego
tez myslałem ze to wtryski. juz rozkminiałem czy mi czasem turbina od programu nie kucneła - chciałem ją troszke na ladze podkręcić. ale dokładnie obejżałem układ i znalazłem dzirkę- rozpoznałem to po tym ze był w tym miejscu olej.